ian. 2, 2021
470 Views

Cartofi dulci la cuptor cu usturoi si parmezan

Written by

Cartofi dulci la cuptor amestecati cu pasta de usturoi, condimente si parmezan ras.

Ingrediente Cartofi dulci la cuptor

  • 3 cartofi dulci mari
  • 2 catei de usturoi
  • 2 fire de usturoi verde
  • sare
  • piper
  • 200 g parmezan ras
  • ulei de masline

Preparare Cartofi dulci la cuptor

  1. Se curata cartofii de coaja
  2. Se taie cartofii cuburi sau felii groase
  3. Se zdrobesc cateii de usturoi, usturoiul verde tocat si sarea intr-un mojar
  4. Se adauga ulei in usturoi si se amesteca pentru a se face o pasta
  5. Intr-un castron se pun feliile de cartofi si se amesteca bine cu pasta de usturoi
  6. Se adauga piper proaspat macinat
  7. Intr-o tava se pun cartofii
  8. Se dau la cuptor la foc mediu (gaz) sau 160º (electric)
  9. Cartofii se lasa pana se inmoaie in interior si se rumenesc la exterior
  10. Se scoate tava, se presara cartofii cu parmezan ras si se mai baga inca 5 minute la cuptor la foc mic (130º)
Cartofi dulci la cuptor

retete delicioase de aperitive

Ratatouille

Ratatouille

Catalina18/05/20212 min read
Ratatouille este o bine-cunoscuta tocana de legume provenind din Provence, o regiune din Franta renumita pentru legumele si ierburile gustoase de aici.
Pasta de fasole cu tahini

Pasta de fasole cu tahini

Catalina09/04/20211 min read
O reteta aperitiv de pasta de fasole cu tahini (pasta de susan) si cu usturoi.
Crema de macrou afumat

Crema de macrou afumat

Catalina26/03/20211 min read
Crema de macrou afumat – un aperitiv delicios sau o parte dintr-un mic dejun savuros
Drob de miel

Drob de miel

Catalina03/03/20212 min read
Drobul de miel este un preparat traditional de Paste pregatit din organe si invelit in prapure.
Article Categories:
Aperitive / Mic Dejun
Catalina

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *