Cartofi dulci la cuptor amestecati cu pasta de usturoi, condimente si parmezan ras.
Ingrediente Cartofi dulci la cuptor
- 3 cartofi dulci mari
- 2 catei de usturoi
- 2 fire de usturoi verde
- sare
- piper
- 200 g parmezan ras
- ulei de masline
Preparare Cartofi dulci la cuptor
- Se curata cartofii de coaja
- Se taie cartofii cuburi sau felii groase
- Se zdrobesc cateii de usturoi, usturoiul verde tocat si sarea intr-un mojar
- Se adauga ulei in usturoi si se amesteca pentru a se face o pasta
- Intr-un castron se pun feliile de cartofi si se amesteca bine cu pasta de usturoi
- Se adauga piper proaspat macinat
- Intr-o tava se pun cartofii
- Se dau la cuptor la foc mediu (gaz) sau 160º (electric)
- Cartofii se lasa pana se inmoaie in interior si se rumenesc la exterior
- Se scoate tava, se presara cartofii cu parmezan ras si se mai baga inca 5 minute la cuptor la foc mic (130º)
retete delicioase de aperitive
Varză nouă călită
Varza nouă călită este dulce, aromată, foarte gustoasă și este o mâncare potrivită pentru post.
Tartă cu spanac și brânză de capră
Tartă cu spanac, pregătită cu aluat cumpărat din comerț, cu o umplutură delicioasă cu brânză de capră.
Ratatouille
Ratatouille este o bine-cunoscuta tocana de legume provenind din Provence, o regiune din Franta renumita pentru legumele si ierburile gustoase de aici.
Pasta de fasole cu tahini
O reteta aperitiv de pasta de fasole cu tahini (pasta de susan) si cu usturoi.
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · blog culinar · blog retete · bucatarie · cakes · cartofi · cartofi dulci · cele mai bune retete · delicios · deliciu · deliciu de weekend · deliciu in bucatarie · dessert · diete · gateste · manacare · mancare sanatoasa · nutritie · preparate gustoase · recenzii alimente · recipes · reteta cu cartofi · retete · retete bunica · retete casa · retete cu cartofi · retete culinare · retete delicioase · retete gustoase · retete mancare · retete rapide · retete romanesti · retete usoare · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Aperitive / Mic Dejun