ian. 2, 2015
8038 Views
Comentariile sunt închise pentru Tort Dobos

Tort Dobos

Written by

Tort Dobos – un tort cu o crema delicioasa si fina cu multe oua si cacao, foi subtiri si caramel crocant. Un tort senzational, o reteta traditionala ungureasca.

  • Necesar: o forma cu diametrul de 23 cm

 Ingrediente foi Dobos (7 foi):

  • 10 oua mari
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar pudra
  • esenta vanilie

Ingrediente Crema Dobos:

  • 7 oua
  • 11 linguri de zahar pudra
  • 80 g unt (tinut la temperatura camerei)
  • 200 g ciocolata neagra
  • esenta de rom

Ingediente Caramel:

  • 15 linguri de zahar tos
  • 1 lingura apa
  • 3 linguri frisca lichida

Preparare foi:

  1. Albusurile se bat spuma tare cu 5 linguri de zahar si putina sare.
    Dobos
  2. Galbenusurile se bat spuma pana devin albe cu 5 linguri de zahar si putina sare si se adauga vanilia.
    Galbenusurile se amesteca putin cate putin cu albusurile.
  3. Se amesteca faina si se adauga putin praf de copt (nu amestecati f mult…doar pana se incorporeaza).
  4. Tavile se tapeteaza cu hartie si se fac 7 foi rotunde din aluat (delimitati foile cu o forma de tort).
  5. Foile se coc in cuptor, la foc mediu, max 15 minute (pana se rumenenesc pe margini).
  6. Se scot, se pudreaza cu zahar praf si se lasa sa se raceasca fara sa se suprapuna.

Preparare Crema:

  1. Ouale cu zaharul pudra se amesteca.
  2. dobosSe pune oala intr-o alta oala cu apa fierbinte care este pe foc.
  3. Se lasa 5 minute pana se incalzeste putin continutul, se scoate oala si se bat ouale cu mixerul 10 minute (pana devin o spuma albicioasa).
  4. Untul (tinut la temperatura camerei) se mixeaza.
  5. Ciocolata neagra – se topeste intr-un vas cu apa fierbinte pe foc
  6. Se adauga untul si ciocolata peste spuma de oua si se mai pune putina esenta de rom. Se lasa la frigider jumatate de ora.
  7. In timpul asta se prepara un caramel pe foc din zahar si 1 lingura apa. Se lasa pana se topeste zaharul si apoi se adauga 3 linguri de frisca lichida (frisca face caramelul mai moale si mai elastic – pt cei carora nu le place caramelul tare)
    Se aseaza una din foi pe o forma de tort si se taie in 8 bucati (ca in prima poza).
  8. Se toarna caramelul peste foaie (imediat ce se ia de pe foc). Se mai taie odata ca sa separam si caramelul.
    Apoi…se pune o foaie si putina crema, iar foaie, iar crema…se foloseste crema si pentru a acoperi marginile tortului.
  9. Deasupra se aseaza triunghiurile de caramel (acestea pot fi asezate mai tarziu…dupa ce se raceste tortul la frigider si se intareste crema
Tort dobos deliciu de weekend

torturi delicioase

Pasta de macrou afumat

Crema de macrou afumat

Catalinamart. 26, 20211 min read
Crema de macrou afumat – un aperitiv delicios sau o parte dintr-un mic dejun savuros
Sarmale cu mamaliga si ardei iute

Sarmale cu mamaliga si ardei iute

Catalinamart. 6, 20212 min read
Sarmale cu mamaliga – Reteta de sarmale este cea in foi de varza acra. Mamaliga pufoasa si cremoasa. O reteta traditionala romaneasca pentru masa de Craciun sau de Paste.
Drob de miel

Drob de miel

Catalinamart. 3, 20212 min read
Drobul de miel este un preparat traditional de Paste pregatit din organe si invelit in prapure.
Pasca

Pasca cu crema de branza fina

Catalinamart. 2, 20213 min read
Pasca – reteta traditionala de Paste de prajitura cu crema de branza fina, smantana, oua si stafide.
Article Categories:
Torturi

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu