nov. 5, 2017
5948 Views
Comentariile sunt închise pentru Sarmale in foi de varza dulce

Sarmale in foi de varza dulce

Written by

Reteta de sarmale in foi de varza dulce. O reteta traditionala romaneasca in care sunt inlocuite foile de varza murata cu cele de varza dulce.

Ingrediente sarmale in foi de varza dulce:

  • 800 g carne tocata de porc
  • 100 grame orez
  • 3 frunze de dafin
  • 2 cepe
  • 1 lingurita de boia
  • 2 linguri de ulei
  • 100 g bulion/pasta de tomate sau rosii
  • 1 varza mare dulce
  • piper
  • 1 lingura sare
  • marar
  • cimbru
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare sarmale in foi de varza dulce:

  1. Varza dulce se baga la congelator 2 zile si apoi se scoate si se lasa la dezghetat
  2. Se toaca marunt cateva codite de marar care se calesc impreuna cu ceapa tocata foarte marunt si cu o lingurita de boia
  3. Carnea tocata se amesteca cu orezul curatat si spalat in câteva ape, ceapa calita, piperul, sarea şi 100 ml de apa.
  4. E foarte important adaosul de apa in umplutura.
  5. Foile de varza se taie selectandu-se bucătile in care carnea poate sa fie impachetata.
  6. Se formeaza sarmalele dar nu prea strans iar apoi se dispun concentric in oala (de lut), în straturi succesive în formă de melc.
  7. Afumatura se aseaza printre sarmale, la fel şi mararul, foile de dafin şi cimbrul.
  8. Peste ultimul strat de sarmale se pun apa (in asa fel incat sa acopere sarmalele), pasta de tomate, zema de lamaie şi două linguri ulei.
  9. După ce au dat în primul clocot, sarmalele sunt lasate să fiarba la foc mic timp de 2 ore.

retete cu porc

Prajitura cu crema de vanilie si zmeura

Prajitura cu crema de vanilie si zmeura

Catalinaian. 2, 20152 min read
Prajitura cu crema de vanilie – o prajitura delicioasa cu blat subtire, jeleu de merisoare, budinca de vanilie, putina bezea si ornata cu zmeura si fulgi de ciocolata.
placinta cu mere si pere

Placinta cu mere si pere – aluat cu branza

Catalinaian. 2, 20151 min read
Placinta cu mere si pere cu aluat de branza – Crema de branza ofera o aroma si o fragezime deosebita aluatului
Tort dobos deliciu de weekend

Tort Dobos

Catalinaian. 2, 20152 min read
Tort Dobos – un tort cu o crema delicioasa si fina cu multe oua si cacao, foi subtiri si caramel crocant. Un tort senzational, o reteta traditionala ungureasca.
Salata de vinete cu iaurt

Salata de vinete cu iaurt

Catalinadec. 26, 20141 min read
O reteta greceasca de salata de vinete cu iaurt.

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu