O reteta greceasca de salata de vinete cu iaurt.
Ingrediente Salata de vinete cu iaurt
Preparare Salata de vinete cu iaurt
- La prepararea vinetelor nu se folosesc ustensile de inox. Lucrati cu tocator de lemn, lingura de lem si satar de lemn.
- Vinetele se coc la foc mare.
- Se decojesc cu atentie cat sunt calde iar pulpa se lasa la scurs pe un tocator sau intr-o sita de plastic. Dupa ce s-au scurs, vinetele se toaca cu satarul de lemn.
- Se pun intr-un castron si se amesteca cu lingura de lemn si cu putin ulei si sare pana devin albe si pufoase. Se adauga iaurtul si se mai amesteca putin
salate de vinete
Varză nouă călită
Varza nouă călită este dulce, aromată, foarte gustoasă și este o mâncare potrivită pentru post.
Tartă cu spanac și brânză de capră
Tartă cu spanac, pregătită cu aluat cumpărat din comerț, cu o umplutură delicioasă cu brânză de capră.
Ratatouille
Ratatouille este o bine-cunoscuta tocana de legume provenind din Provence, o regiune din Franta renumita pentru legumele si ierburile gustoase de aici.
Cheesecake cu zmeura
Cheesecake cu zmeura – pentru acest cheesecake se face o crema fina si dulce de ciocolata alba care contrasteaza cu gustul acrisor al fructelor de zmeura.
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · deliciu de weekend · diete · mancare sanatoasa · nutritie · recenzii alimente · reteta cu vinete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · salata de vinete · sanatate · vinete · vinete coapte