ian. 2, 2015
4521 Views

Prajitura cu crema de vanilie si zmeura

Written by

Prajitura cu crema de vanilie – o prajitura delicioasa cu blat subtire, jeleu de merisoare, budinca de vanilie, putina bezea si ornata cu zmeura si fulgi de ciocolata.

Necesar:

  • o tava de 30 cm / 20 cm

Ingrediente Prajitura cu crema de vanilie

Blat

  • 6 oua (se bat separate albusurile si galbenusurile)
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • putina esenta de vanilie

Budinca de vanilie

  •  doua galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • o lingura cu unt
  • esenta de vanilie
  • o lingura de amidon

Jeleu de merisoare

  • 100g merisoare de padure
  • 1 lingura amidon

300 g zmeura si / sau afine proaspete

Bezea:
3 albusuri + 50 g zahar pudra

Preparare Prajitura cu crema de vanilie

Prajitura cu crema de vanilie si zmeura
  1. Se amesteca spuma de albusuri si spuma de galbenusuri. Se pune faina, zaharul si esenta de vanilie. Se coace la cuptor la foc mediu – mic aprox 20 minute.
  2. Se scoate tava si dupa ce se raceste, peste blat, se pune jeleu de merisoare de padure. Eu nu am gasit la piata merisoare de padure si am inlocuit cu afine si coacaze.
  3. Budinca de vanilie se prepara intr-o oala pe foc mic. Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o crema groasa. Se amesteca continuu
  4. Budinca de vanilie se lasa la racit si apoi se aseaza strat
Prajitura cu crema de vanilie si zmeura
  • Se aseaza apoi zmeura si / sau afine proaspete 
  • Albusurile se bat spuma tare. Se adauga zaharul pudra. Se toarna bezeaua peste zmeura.
  • Se baga tava la cuptor pana se face bezeaua (aveti grija sa nu se arda..eu am facut-o la foc mic)
  • Dupa ce s-a facut se scoate tava si se lasa sa se raceasca. Se poate pune frisca pe deasupra si se poate orna cu zmeura sau fulgi de ciocolata.
  • Prajitura cu zmeura, afine, bezea si frisca
    SANYO DIGITAL CAMERA
    Article Categories:
    Deserturi si Prajituri
    Catalina

    Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *