nov. 5, 2017
5546 Views
Comentariile sunt închise pentru Sarmale in foi de varza dulce

Sarmale in foi de varza dulce

Written by

Reteta de sarmale in foi de varza dulce. O reteta traditionala romaneasca in care sunt inlocuite foile de varza murata cu cele de varza dulce.

Ingrediente sarmale in foi de varza dulce:

  • 800 g carne tocata de porc
  • 100 grame orez
  • 3 frunze de dafin
  • 2 cepe
  • 1 lingurita de boia
  • 2 linguri de ulei
  • 100 g bulion/pasta de tomate sau rosii
  • 1 varza mare dulce
  • piper
  • 1 lingura sare
  • marar
  • cimbru
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare sarmale in foi de varza dulce:

  1. Varza dulce se baga la congelator 2 zile si apoi se scoate si se lasa la dezghetat
  2. Se toaca marunt cateva codite de marar care se calesc impreuna cu ceapa tocata foarte marunt si cu o lingurita de boia
  3. Carnea tocata se amesteca cu orezul curatat si spalat in câteva ape, ceapa calita, piperul, sarea şi 100 ml de apa.
  4. E foarte important adaosul de apa in umplutura.
  5. Foile de varza se taie selectandu-se bucătile in care carnea poate sa fie impachetata.
  6. Se formeaza sarmalele dar nu prea strans iar apoi se dispun concentric in oala (de lut), în straturi succesive în formă de melc.
  7. Afumatura se aseaza printre sarmale, la fel şi mararul, foile de dafin şi cimbrul.
  8. Peste ultimul strat de sarmale se pun apa (in asa fel incat sa acopere sarmalele), pasta de tomate, zema de lamaie şi două linguri ulei.
  9. După ce au dat în primul clocot, sarmalele sunt lasate să fiarba la foc mic timp de 2 ore.

retete cu porc

Varză nouă călită

Varză nouă călită

Catalinadec. 26, 20211 min read
Varza nouă călită este dulce, aromată, foarte gustoasă și este o mâncare potrivită pentru post.
Tartă cu spanac

Tartă cu spanac și brânză de capră

Catalinadec. 26, 20211 min read
Tartă cu spanac, pregătită cu aluat cumpărat din comerț, cu o umplutură delicioasă cu brânză de capră.
Ratatouille

Ratatouille

Catalinamai 18, 20212 min read
Ratatouille este o bine-cunoscuta tocana de legume provenind din Provence, o regiune din Franta renumita pentru legumele si ierburile gustoase de aici.
Cheesecake cu zmeura

Cheesecake cu zmeura

Catalinaapr. 23, 20211 min read
Cheesecake cu zmeura – pentru acest cheesecake se face o crema fina si dulce de ciocolata alba care contrasteaza cu gustul acrisor al fructelor de zmeura.

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu