dec. 25, 2014
9526 Views
Comentariile sunt închise pentru Prajitura Oreo cu unt de arahide

Prajitura Oreo cu unt de arahide

Written by

Prajitura Oreo – cu crema de unt de arahide, glazura si biscuiti deasupra.

Necesar Prajitura Oreo

O tava cu diametrul de 30 cm


Ingrediente Prajitura Oreo

Strat de briose:

  • 10 briose mari de ciocolata cu fulgi de ciocolata
  • putin lapte
  • 50 g unt topit

Crema de arahide:

  • 1 borcan de unt de arahide
  • 150 g zahar pudra
  • 5 linguri lapte
  • 20 ml de frisca lichida

Glazura de ciocolata

  • 1 ciocolata 75%cacao
  • 7 linguri din crema de arahide de mai sus
  • 2 pachete de biscuit Oreo

Preparare Prajitura Oreo

  1. Briosele se faramiteaza.
  2. Se adauga laptele si untul topit pana se incorporeaza untul si laptele.
  3. Amestecul va fi unul lipicios. Acest amestec se aseaza pe fundul unei tavi si se taseaza.
  4. Se desfac cativa biscuit oreo si se pun peste amestecul lipicios.
  5. Se da la cuptor timp de 8 minute.
  6. Se amesteca untul de arahide, zaharul, laptele si frisca lichida pana devine o crema pufoasa.
  7. Crema de arahide se pune peste cel de briose. Se lasa la frigider minim 2 ore.
  8. Se topeste ciocolata la bain marie si se amesteca cu 5 linguri din crema de arahide (intr-un recipient de sticla).
  9. Se scoate tava din frigider si se toarna glazura.
  10. Se aseaza cu o lingura pana devine uniform stratul de ciocolata.
  11. se aseaza ici colo biscuiti Oreo fie intregi fie faramitati.
  12. Se da la frigider pentru minim 5 ore.

torturi delicioase

Pasta de macrou afumat

Crema de macrou afumat

Catalinamart. 26, 20211 min read
Crema de macrou afumat – un aperitiv delicios sau o parte dintr-un mic dejun savuros
Sarmale cu mamaliga si ardei iute

Sarmale cu mamaliga si ardei iute

Catalinamart. 6, 20212 min read
Sarmale cu mamaliga – Reteta de sarmale este cea in foi de varza acra. Mamaliga pufoasa si cremoasa. O reteta traditionala romaneasca pentru masa de Craciun sau de Paste.
Drob de miel

Drob de miel

Catalinamart. 3, 20212 min read
Drobul de miel este un preparat traditional de Paste pregatit din organe si invelit in prapure.
Pasca

Pasca cu crema de branza fina

Catalinamart. 2, 20213 min read
Pasca – reteta traditionala de Paste de prajitura cu crema de branza fina, smantana, oua si stafide.
Article Categories:
Deserturi si Prajituri

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu