feb. 22, 2015
5948 Views
Comentariile sunt închise pentru Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend

Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend

Written by

Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend – texturi diferite intr-o singura prajitura: bezea lipicioasa, ciocolata dulce si frisca pufoasa

Ingrediente Prajitura cu bezea si ciocolata

  • 5 albusuri
  • 200 g zahar pudra pentru albusuri
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura suc lamaie
  • 1 lingurita amidon
  • Crema de branza Philadelphia
  • Frisca
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 1 borcan Nutella

Preparare Prajitura cu bezea si ciocolata

  1. Faceti intai crema de branza. Amestecati crema de branza cu 10 linguri de frisca. Daca frisca e mai moale puneti mai putina frisca.
  2. Adaugati zaharul si esenta de vanilie. Crema trebuie sa stea pe lingura si sa nu curga. Dati la frigider.
  3. Se bat albusurile spuma
    1. intai la viteza mica,
    2. se adauga praful de sare si zaharul in trepte
    3. se mixeaza la viteza mare pana devine o spuma densa si alba
    4. se adauga apoi amidonul si zeama de lamaie
    5. se mai bate inca 5 minute pana spuma face turturi cand ridicati telul.
  4. Se pune bezeaua la cuptor intr-o tava cu hartie de copt. Se fac 4 discuri din spuma (2 mai mari, 2 mai mici)
  5. Deliciu de Weekend (1)
  6. Bezeaua se face la foc f mic aproximativ 1 ora. Daca aveti cuptor pe gaz  urmariti bezeaua f atent deoarece e posibil sa se arda. Daca observati ca deja s-a rumenit lasati usa de cuptor intredeschisa. Pentru aceasta prajitura bezeaua este bine sa fie mai moale si mai elastica si nu tare.
  7. Dupa ce s-a facut, bezeaua se lasa sa se raceasca.
  8. Se asambleaza prajitura: o foaie de bezea se unge cu Nutella din belsug apoi se pune un strat de crema de branza, se aseaza o alta foaie de bezea, Nutella, crema de branza…si tot asa
  9. Deliciu de Weekend (57)

prajituri ca un deliciu

creme brulee crema zahar ars

Crema de zahar ars fara zahar ars / Creme brulee

Catalinamai 12, 20192 min read

Crema de zahar ars fara caramel / Creme brulee Recipiente: 2 forme de copt din ceramica cu diametrul de 11 cm si inaltimea de 5 cm (Metro)Sfaturi pentru succesul Cremei de…

Paste cu sos de rosii

Paste cu sos de rosii

Catalinamart. 1, 20191 min read

Pentru reteta de sos de rosii se foloseste o tigaie adanca cu capac. Ingrediente paste cu sos de rosii: 400 gr paste fusilli1 conserva de rosii cuburi1 ceapa mare3 catei…

Quiche cu cartofi si jambon (20)

Quiche cu jambon si cartofi – Reteta video

Catalinafeb. 27, 20191 min read

Pentru aceasta reteta de quiche se foloseste un vas termorezistent Ingrediente: Baza de cartofi 4 cartofi mari2 linguri ulei masline50 g parmezan rassarepiper Umplutura 5 oua200 ml smantana lichida de…

Cartofi taranesti

Cartofi taranesti

Catalinafeb. 24, 20191 min read

Ingrediente cartofi taranesti 1 ceapa mare1 ardei capia200 g kaizer1 ligura boia dulce4 cartofi mediisarepiper3 linguri ulei Preparare cartofi taranesti Se fierb cartofii in coajaDupa ce s-au fiert se lasa…


Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu