ian. 2, 2015
4342 Views
Comentariile sunt închise pentru Placinta cu mere si pere – aluat cu branza

Placinta cu mere si pere – aluat cu branza

Written by

Placinta cu mere si pere cu aluat de branza – Crema de branza ofera o aroma si o fragezime deosebita aluatului

Ingrediente Placinta cu mere si pere

Blat

  • 400 g faina
  • 5 linguri zahar
  • 100 g unt
  • 125 g crema de branza fina
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • apa minerala

Umplutura:

  • 1 kg mere si pere
  • 50g zahar
  • putina scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat

Preparare Placinta cu mere si pere

  1. Se prepara aluat din faina, zahar, unt si crema de branza fina + 1 pliculet zahar vanilat.
  2. Se adauga apa minerala cat sa fie aluatul elastic.
  3. Aluatul se lasa la frigider intr-o folie de plastic 1 ora.
    Umplutura:
  4. Merele si perele se curata de coaja si se taie cubulete.
  5. Se calesc cu zahar, putina scortisoara si 1 plic zahar vanilat
  6. Aluatul se scoate de la frigider si se taie in doua.
  7. Se intinde o foaie care se aseaza in tava de placinta. placinta
  8. Se pune umplutura iar deasupra se aseaza cealalta foaie, care se inteapa din loc in loc cu furculita.
  9. Se lasa la cuptor aproximativ 40 de min la foc mic spre mediu.

Placinte

Cartofi gratinati

Cartofi gratinati

Catalinaian. 1, 20211 min read
Cartofi gratinati – Deliciosi si crocanti, preparati la cuptor cu cascaval, branza si smantana
Fructe de mare la tigaie cu unt si usturoi

Fructe de mare la tigaie cu unt si usturoi

Catalinadec. 30, 20201 min read
Fructe de mare la tigaie – cozi de creveti Black Tiger si bucati de crab trase la tigaie in unt si usturoi
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Catalinadec. 29, 20202 min read
Lapte de pasare – desertul copilariei, format dintr-o crema fina si dulce de vanilie si din bulgari de spuma de albus
Chifle pufoase cu lapte

Chifle pufoase cu lapte

Catalinadec. 26, 20202 min read
Chifle pufoase si delicioase preparate cu lapte si unt.
Mucenici muntenesti

Mucenici muntenesti fierti, cu nuca

Catalinadec. 1, 20201 min read
Mucenici muntenesti – o reteta traditionala de mucenici fierti in sirop aromat cu scortisoara, coaja de lamaie si portocala. Deasupra se presara nuca prajita si scortisoara.
Article Categories:
Deserturi si Prajituri

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu