ian. 2, 2015
4339 Views
Comentariile sunt închise pentru Placinta cu mere si pere – aluat cu branza

Placinta cu mere si pere – aluat cu branza

Written by

Placinta cu mere si pere cu aluat de branza – Crema de branza ofera o aroma si o fragezime deosebita aluatului

Ingrediente Placinta cu mere si pere

Blat

  • 400 g faina
  • 5 linguri zahar
  • 100 g unt
  • 125 g crema de branza fina
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • apa minerala

Umplutura:

  • 1 kg mere si pere
  • 50g zahar
  • putina scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat

Preparare Placinta cu mere si pere

  1. Se prepara aluat din faina, zahar, unt si crema de branza fina + 1 pliculet zahar vanilat.
  2. Se adauga apa minerala cat sa fie aluatul elastic.
  3. Aluatul se lasa la frigider intr-o folie de plastic 1 ora.
    Umplutura:
  4. Merele si perele se curata de coaja si se taie cubulete.
  5. Se calesc cu zahar, putina scortisoara si 1 plic zahar vanilat
  6. Aluatul se scoate de la frigider si se taie in doua.
  7. Se intinde o foaie care se aseaza in tava de placinta. placinta
  8. Se pune umplutura iar deasupra se aseaza cealalta foaie, care se inteapa din loc in loc cu furculita.
  9. Se lasa la cuptor aproximativ 40 de min la foc mic spre mediu.

Placinte

Mancare de bulgur

Mancare de bulgur

Catalinaian. 5, 20211 min read
Mancare de bulgur – blugurul este un grau macinat grosier. Se gateste similar cu orezul sau cuscusul si este foarte hranitor.
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Catalinaian. 5, 20212 min read
Placinta cu dovleac – delicata, aromata si senzationala la gust, cu foi fragede si multa umplutura de dovleac.
Fursecuri fragede cu gem de prune

Fursecuri fragede cu gem de prune

Catalinaian. 4, 20211 min read
Fursecuri fragede cu gem de prune – delicioase, gustoase, se topesc in gura
Barbuni la gratar

Barbuni la gratar

Catalinaian. 3, 20211 min read
Barbuni la gratar – barbunii au o carne dulce si gustoasa. Facuti la gratar, simplu, doar cu sare, piper si putina lamaie si ies deliciosi.
Cartofi dulci la cuptor

Cartofi dulci la cuptor cu usturoi si parmezan

Catalinaian. 2, 20211 min read
Cartofi dulci la cuptor amestecati cu pasta de usturoi, condimente si parmezan ras.
Article Categories:
Deserturi si Prajituri

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu