Placinta cu mere si pere cu aluat de branza – Crema de branza ofera o aroma si o fragezime deosebita aluatului
Ingrediente Placinta cu mere si pere
Blat
- 400 g faina
- 5 linguri zahar
- 100 g unt
- 125 g crema de branza fina
- 1 pliculet zahar vanilat
- apa minerala
Umplutura:
- 1 kg mere si pere
- 50g zahar
- putina scortisoara
- 1 plic zahar vanilat
Preparare Placinta cu mere si pere
- Se prepara aluat din faina, zahar, unt si crema de branza fina + 1 pliculet zahar vanilat.
- Se adauga apa minerala cat sa fie aluatul elastic.
- Aluatul se lasa la frigider intr-o folie de plastic 1 ora.
Umplutura: - Merele si perele se curata de coaja si se taie cubulete.
- Se calesc cu zahar, putina scortisoara si 1 plic zahar vanilat
- Aluatul se scoate de la frigider si se taie in doua.
- Se intinde o foaie care se aseaza in tava de placinta.
- Se pune umplutura iar deasupra se aseaza cealalta foaie, care se inteapa din loc in loc cu furculita.
- Se lasa la cuptor aproximativ 40 de min la foc mic spre mediu.
Placinte
Maioneza de casa
Maioneza de casa este incomparabila la gust fata de cea din comert. Se prepara rapid si nu se taie daca o faceti simplu, folosind o lingura de lemn.
Creveti cu legume la cuptor
Creveti cu legume la cuptor – crevetii sunt fructe de mare delicioase iar legumele le dau o savoare deosebita
Mujdei cu rosii la gratar
Ingrediente Mujdei cu rosii o capatana de usturoi sare piper 2 frunze de leurda 2 […]
Leurda
Leurda / Allium Ursinum / Usturoiul Ursului / Usturoi salbatic
Cheesecake cu zmeura si crema de mascarpone (fara coacere)
Cheesecake cu zmeura si crema cu mascarpone (fara coacere) – cateodata un cheesecake cremos este tot ce-ti doresti.
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · aluat cu branza · cakes · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · mancare sanatoasa · nutritie · placinta cu mere si pere · recenzii alimente · recipes · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Deserturi si Prajituri