mart. 14, 2015
1760 Views

Leurda

Written by

Leurda / Allium Ursinum / Usturoiul Ursului / Usturoi salbatic

  • Planta salbatica de padure
  • Se folosesc frunzele proaspete
  • Gust: de usturoi
  • Sezon: primavara

Ce contine leurda?

  • vitamina A
  • Vitamina C
  • Complex de vitamina B
  • Saruri minerale de calciu, fier, fosfor, sodiu, cupru.
  • Sulfura de alil (aceasta da gustul si mirosul caracteristic tuturor speciilor din genul Allium, din care face parte si usturoiul)
  • Oligoelemente.

 Cum se consuma leurda

  • In salate
  • Preparata ca mujdei (pisata cu sare si amestecata cu ulei)
  • Salata cu leurda: o mana de frunze proaspete se spala bine cu apa calduta, se taie marunt si se pun într-un castron. Se amesteca cu o lingurita de otet de miere, un varf de cutit de sare si o jumatate de lingurita de ulei (se consuma in maxim 30 de minute de la preparare).

Pentru ce este indicata leurda

  • fluidificarea sangelui
  • mentinerea tendintei de coagulare in limite normale
  • eliminarea disconfortului care apare la nivelul:
          – sistemului venos al membrelor inferioare
          – venelor hemoroidale
  • protejarea vaselor capilare sanguine
  • mentinerea concentratiei normale a colesterolului in sange
  • eliminarea lichidelor retinute in exces in corp
  • detoxifierea organismului
  • mentinerea tensiunii arteriale in limite normale
  • protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.

 

Article Categories:
Plante aromatice si condimente

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meniu