mart. 15, 2015
6782 Views
Comentariile sunt închise pentru Maioneza de casa

Maioneza de casa

Written by

Maioneza de casa este incomparabila la gust fata de cea din comert. Se prepara rapid si nu se taie daca o faceti simplu, folosind o lingura de lemn.

 Ingrediente Maioneza

  • un galbenus crud
  • un galbenus fiert
  • 1 lingurita mustar
  • sare
  • piper
  • ulei
  • putin suc de lamaie

Preparare

  1. Pentru prepararea acestei maioneze folositi o lingura de lemn si un castron de lemn sau de sticla (puteti folosi tel sau mixer dar parerea mea este ca iese perfect folosind lingura de lemn).
  2. Intr-un castron se amesteca galbenusul fiert, maruntit, galbenusul crud, mustarul si putina sare si piper.
  3. Se adauga uleiul putin cate putin in timp ce amestecati in sensul acelor de ceasornic (este important sa amestecati in aceeasi directie). Daca puneti prea mult ulei dintr-o data aveti grija sa-l incorporati complet inainte de a continua sa adaugati ulei.
  4. Se amesteca pana se obtine maioneza dorita (de obicei intra cam 400 ml de ulei…dar puteti sa va opriti cand considerati ca aveti cantitatea necesara de maioneza).
  5. Spre final se adauga cateva picaturi de lamaie si se amesteca in continuare.
  6. Se foloseste la salate: Salata de pui cu sfecla sau Salata beouf
  7. Daca se taie, intr-un alt castron puneti un galbenus crud si putin mustar si amestecati incorporand maioneza taiata (putin cate putin)
  8. Daca doriti mai multa maioneza folositi 2 galbenusuri fierte si 2 crude (aproximativ 1 l ulei)

salate si sosuri delicioase

Prajitura cu crema de vanilie si zmeura

Prajitura cu crema de vanilie si zmeura

Catalinaian. 2, 20152 min read
Prajitura cu crema de vanilie – o prajitura delicioasa cu blat subtire, jeleu de merisoare, budinca de vanilie, putina bezea si ornata cu zmeura si fulgi de ciocolata.
placinta cu mere si pere

Placinta cu mere si pere – aluat cu branza

Catalinaian. 2, 20151 min read
Placinta cu mere si pere cu aluat de branza – Crema de branza ofera o aroma si o fragezime deosebita aluatului
Tort dobos deliciu de weekend

Tort Dobos

Catalinaian. 2, 20152 min read
Tort Dobos – un tort cu o crema delicioasa si fina cu multe oua si cacao, foi subtiri si caramel crocant. Un tort senzational, o reteta traditionala ungureasca.
Salata de vinete cu iaurt

Salata de vinete cu iaurt

Catalinadec. 26, 20141 min read
O reteta greceasca de salata de vinete cu iaurt.
Article Categories:
Salate si sosuri

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu