Langosi cu branza – gogosi cu umplutura de branza prajite in ulei
Ingrediente Langosi cu branza
- 1 pliculet de drojdie 7g sau drojdie proaspata cat o nuca
- 1/2 kg faina
- 100 ml ulei
- 2g sare,
- 200 ml apa calduta
- 200 g branza telemea de vaca rasa
- stafide
- ulei pentru prajit
- zahar pudra pentru decor
Preparare Langosi cu branza
- Masina de paine se seteaza la programul de coca
- Se pune faina, drojdia , sarea, uleiul si apa calduta
- Se porneste programul si se lasa la framantat si crescut
- Aluatul trebuie sa fie moale si usor de manevrat
- Se pune foarte putin ulei pe masa de lucru, la fel si pe maini si se rup bucati mici de aluat
- Se intinde coca cu facaletul intr-o forma rotunda
- Se umplu cu branza pe jumatate, se adauga cateva stafide si apoi se acopera cu cealalta jumatate. pentru a uni marginile puteti folosi o furculita sau pur si simplu apasatile cu mana
- Se prajesc in ulei incins si se scurg pe hartie absorbanta.
- Se pot pudra cu zahar
la masina de paine
Clatite australiene (Pikelets) – o reteta de clatite pufoase si groase ca si cele americane dar care se fac in Australia
Orez cu lapte – desertul copilariei mele. Am adaugat frisca lichida si a iesit minunat. Reteta de orez cu lapte si frisca se poate si face la masina de paine la programul de gem.
Turte in tigaie – reteta traditionala romaneasca. Turtele in tigaie se fac de obicei in baie de ulei dar pot fi facute si in tigaie cu foarte putin ulei.
Cea mai buna reteta de foi de placinta fragede si gustoase.
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · cele mai bune langosi · deliciu · deliciu de weekend · desert · dessert · diete · featured · langosi · Langosi cu branza · langosi pufoase · mancare sanatoasa · nutritie · prajituri · recenzii alimente · recipes · reteta langosi · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete desert · retete masina de paine · retete noi · retete originale · retete rapide · retete romanesti · retete unice · sanatate · tasty recipes · weekend delight