feb. 14, 2015
4441 Views
Comentariile sunt închise pentru Lahmachun

Lahmachun

Written by

Lahmachun – reteta turceasca, lipie subtire presarata cu carne tocata si rumenita la cuptor. Un fel de pizza turceasca. Se mananca cu patrunjel si suc de lamaie.

Aluat Lahmachun

  • 450 gr faina
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • 1 praf sare
  • 280 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei

Umplutura Lahmachun

  • 500 gr carne tocata vita
  • 3 rosii decojite si tocate marunt
  • 1 legatura patrunjel tocat marunt
  • 2 cepe medii tocate marunt
  • 1 ardei iute tocat marunt
  • condimente ( sare, piper, chimen)

Preparare Lahmachun

  • Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele. Lasam la dospit la caldura aproximativ 1 ora
  • Calim ceapa intr-o tigaie, adaugam rosiile, patrunjelelul, ardeiul iute. Dupa 5 minute adaugam carnea tocata. Condimentam apoi lasam pe foc circa 15 minute.
  • Aluatul il impartim in patru
  • Intindem fiecare parte intr-o foaie de 2 mm grosime.
  • Punem pe foaie un sfert din compozitia de carne. Asezam foaia tapetata cu faina (putem pune si hartie de copt
  • Coacem in cuptorul preincalzit pentru 10 minute. Atentie la foaie…trebuie sa se rumeneasca usor pe margini. Daca tineti prea mult se intareste
  • Inainte sa le mancati puneti cateva fire de patrunjel peste partea cu umplutura si apoi stoarceti un sfert de lamaie. Rulati!
lahmachun2

pizza

Clatite cu mascarpone (de cacao)

Catalinamart. 27, 20211 min read
Clatite de cacao cu mascarpone
Clatite cu mascarpone – clatite delicioase de cacao umplute cu crema fina de mascarpone

Frisca naturala

Catalinamart. 26, 20212 min read
Frisca naturala
Cum se bate frisca naturala? Frisca naturala este obtinuta din smantana proaspata grasa (35% grasime). Se face usor daca respectati cateva lucruri de baza.

Crema de macrou afumat

Catalinamart. 26, 20211 min read
Pasta de macrou afumat
Crema de macrou afumat – un aperitiv delicios sau o parte dintr-un mic dejun savuros

Sarmale cu mamaliga si ardei iute

Catalinamart. 6, 20212 min read
Sarmale cu mamaliga si ardei iute
Sarmale cu mamaliga – Reteta de sarmale este cea in foi de varza acra. Mamaliga pufoasa si cremoasa. O reteta traditionala romaneasca pentru masa de Craciun sau de Paste.

Drob de miel

Catalinamart. 3, 20212 min read
Drob de miel
Drobul de miel este un preparat traditional de Paste pregatit din organe si invelit in prapure.

Pasca cu crema de branza fina

Catalinamart. 2, 20213 min read
Pasca
Pasca – reteta traditionala de Paste de prajitura cu crema de branza fina, smantana, oua si stafide.
Article Categories:
Aperitive / Mic Dejun

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu