nov. 5, 2017
5954 Views
Comentariile sunt închise pentru Sarmale in foi de varza dulce

Sarmale in foi de varza dulce

Written by

Reteta de sarmale in foi de varza dulce. O reteta traditionala romaneasca in care sunt inlocuite foile de varza murata cu cele de varza dulce.

Ingrediente sarmale in foi de varza dulce:

  • 800 g carne tocata de porc
  • 100 grame orez
  • 3 frunze de dafin
  • 2 cepe
  • 1 lingurita de boia
  • 2 linguri de ulei
  • 100 g bulion/pasta de tomate sau rosii
  • 1 varza mare dulce
  • piper
  • 1 lingura sare
  • marar
  • cimbru
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare sarmale in foi de varza dulce:

  1. Varza dulce se baga la congelator 2 zile si apoi se scoate si se lasa la dezghetat
  2. Se toaca marunt cateva codite de marar care se calesc impreuna cu ceapa tocata foarte marunt si cu o lingurita de boia
  3. Carnea tocata se amesteca cu orezul curatat si spalat in câteva ape, ceapa calita, piperul, sarea şi 100 ml de apa.
  4. E foarte important adaosul de apa in umplutura.
  5. Foile de varza se taie selectandu-se bucătile in care carnea poate sa fie impachetata.
  6. Se formeaza sarmalele dar nu prea strans iar apoi se dispun concentric in oala (de lut), în straturi succesive în formă de melc.
  7. Afumatura se aseaza printre sarmale, la fel şi mararul, foile de dafin şi cimbrul.
  8. Peste ultimul strat de sarmale se pun apa (in asa fel incat sa acopere sarmalele), pasta de tomate, zema de lamaie şi două linguri ulei.
  9. După ce au dat în primul clocot, sarmalele sunt lasate să fiarba la foc mic timp de 2 ore.

retete cu porc

Prajitura Deliciu de Weekend cu banane, mascarpone si frisca

Prajitura Deliciu de Weekend cu banane, mascarpone si frisca

Catalinaapr. 19, 20152 min read
Prajitura Deliciu de Weekend cu banane, mascarpone si frisca – o prajitura absolut delicioasa, cu blat dulce de briose, o spuma cremoasa cu mascarpone si frisca si gofre crocante.
Prajitura Deliciu cu branza

Prajitura Deliciu cu branza dulce si bezea

Catalinaapr. 13, 20152 min read
Prajitura Deliciu cu branza dulce si bezea – blat pufos, crema de branza si bezea pe deasupra
Salata de peste cu maioneza

Salata de peste cu maioneza

Catalinaapr. 5, 20151 min read
Salata de peste cu maioneza – este cremoasa si sanatoasa
untisor

Untisor

Catalinaapr. 5, 20152 min read
Untisorul – Planta Pastelui (in anumite zone din tara se consuma in timpul Pastelui, ajutand organismul sa-si revina dupa perioada postului)

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu