apr. 19, 2015
10163 Views

Prajitura Deliciu de Weekend cu banane, mascarpone si frisca

Written by

Prajitura Deliciu de Weekend cu banane, mascarpone si frisca – o prajitura delicioasa care arata minunat cu vafe puse ici colo in frisca si stropita cu sos de ciocolata.

Se recomanda folosirea unei forme/ tavi rotunde, cu peretii inalti (vezi poze)

Ingrediente Prajitura Deliciu de Weekend cu banane, mascarpone si frisca

Blat:

  • 6 briose cu ciocolata (se pot folosi biscuiti in loc de briose)
  • ½ pachet de unt
  • Lapte
  • 2 banane

Crema de Mascarpone:

  • 1 cutie de Mascarpone
  • 4 banane coapte
  • 200 ml frisca batuta
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lingurita Esenta de vanilie

Decor

  • 2 vafe
  • 400 ml frisca batuta cu zahar
  • Sos de ciocolata

Preparare Prajitura Deliciu de Weekend cu banane, mascarpone si frisca

Blatul

  1. Se sfarama briosele (eu le pun in mixer)
  2. Se rastoarna intr-un bol amestecul de briose si se amesteca cu untul topit (la  microunde – 1 minut) si putin lapte
  3. Amestecul lipicios se preseaza pe fundul si pe marginile unei tavi
  4. Bananele se taie felii
  5. Peste blat se aseaza feliutele de banana

Crema de Mascarpone

prajitura cu banane si mascarpone banane
prajitura cu banane si mascarpone 7
  1. Bananele se pun in blender si se fac piure
  2. Mascarpone se amesteca cu zaharul si cu esenta de vanilie pana amestecul devine omogen.
  3. Peste crema de mascarpone se adauga piureul de banane si frisca batuta
  4. Dupa ce s-a omogenizat piureul se pune stratul de banane

Décor

  1. Se orneaza cu frisca, peste care se presara bucati sfaramate de vafa
  2. Se adauga sosul de ciocolata in fire subtiri
  3. Se tine la frigider cel putin o ora inainte de servire
prajitura cu banane si mascarpone
prajitura cu banane si mascarpone 2

prajituri

Clatite japoneze extra pufoase

Clatite japoneze extra pufoase

Catalina26/02/20212 min read
Clatite japoneze extra pufoase – o reteta de clatite mult mai pufoase decat clatitele americane.
Inghetata de vanilie

Inghetata de vanilie

Catalina01/02/20212 min read
Inghetata de vanilie – Deliciul copilariei, desertul racoros pentru zilele fierbinti de vara.
Taitei cu lapte

Taitei cu lapte

Catalina11/01/20211 min read
Taitei cu lapte – Desertul copilariei este cremos si delicios, preparat cu taitei, lapte, frisca lichida, vanilie si scortioara.
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Catalina05/01/20212 min read
Placinta cu dovleac – delicata, aromata si senzationala la gust, cu foi fragede si multa umplutura de dovleac.
Fursecuri fragede cu gem de prune

Fursecuri fragede cu gem de prune

Catalina04/01/20211 min read
Fursecuri fragede cu gem de prune – delicioase, gustoase, se topesc in gura
Catalina

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *