apr. 19, 2015
13073 Views
Comentariile sunt închise pentru Prajitura Deliciu de Weekend cu banane, mascarpone si frisca

Prajitura Deliciu de Weekend cu banane, mascarpone si frisca

Written by

Prajitura Deliciu de Weekend cu banane, mascarpone si frisca – o prajitura absolut delicioasa, cu blat dulce de briose, o spuma cremoasa cu mascarpone si frisca si gofre crocante.

Necesar

  • o forma/ tava rotunda, cu peretii inalti (cf pozelor)

Ingrediente Prajitura Deliciu de Weekend cu banane, mascarpone si frisca

Blat:

  • 6 briose cu ciocolata (se pot folosi biscuiti in loc de briose)
  • ½ pachet de unt
  • Lapte
  • 2 banane

Crema de Mascarpone:

  • 1 cutie de Mascarpone
  • 4 banane coapte
  • 200 ml frisca batuta
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lingurita Esenta de vanilie

Decor

  • 2 vafe
  • 400 ml frisca batuta cu zahar
  • Sos de ciocolata

Preparare Prajitura Deliciu de Weekend cu banane, mascarpone si frisca

Blatul

  1. Se sfarama briosele (eu le pun in mixer)
  2. Se rastoarna intr-un bol amestecul de briose si se amesteca cu untul topit (la  microunde – 1 minut) si putin lapte
  3. Amestecul lipicios se preseaza pe fundul si pe marginile unei tavi
  4. Bananele se taie felii
  5. Peste blat se aseaza feliutele de banana

Crema de Mascarpone

  1. Bananele se pun in blender si se fac piure
  2. Mascarpone se amesteca cu zaharul si cu esenta de vanilie pana amestecul devine omogen.
  3. Peste crema de mascarpone se adauga piureul de banane si frisca batuta
  4. Dupa ce s-a omogenizat piureul se pune stratul de banane

Decor

  1. Se orneaza cu frisca, peste care se presara bucati sfaramate de vafa
  2. Se adauga sosul de ciocolata in fire subtiri
  3. Se tine la frigider cel putin o ora inainte de servire

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu