feb. 22, 2015
5936 Views
Comentariile sunt închise pentru Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend

Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend

Written by

Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend – texturi diferite intr-o singura prajitura: bezea lipicioasa, ciocolata dulce si frisca pufoasa

Ingrediente Prajitura cu bezea si ciocolata

  • 5 albusuri
  • 200 g zahar pudra pentru albusuri
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura suc lamaie
  • 1 lingurita amidon
  • Crema de branza Philadelphia
  • Frisca
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 1 borcan Nutella

Preparare Prajitura cu bezea si ciocolata

  1. Faceti intai crema de branza. Amestecati crema de branza cu 10 linguri de frisca. Daca frisca e mai moale puneti mai putina frisca.
  2. Adaugati zaharul si esenta de vanilie. Crema trebuie sa stea pe lingura si sa nu curga. Dati la frigider.
  3. Se bat albusurile spuma
    1. intai la viteza mica,
    2. se adauga praful de sare si zaharul in trepte
    3. se mixeaza la viteza mare pana devine o spuma densa si alba
    4. se adauga apoi amidonul si zeama de lamaie
    5. se mai bate inca 5 minute pana spuma face turturi cand ridicati telul.
  4. Se pune bezeaua la cuptor intr-o tava cu hartie de copt. Se fac 4 discuri din spuma (2 mai mari, 2 mai mici)
  5. Deliciu de Weekend (1)
  6. Bezeaua se face la foc f mic aproximativ 1 ora. Daca aveti cuptor pe gaz  urmariti bezeaua f atent deoarece e posibil sa se arda. Daca observati ca deja s-a rumenit lasati usa de cuptor intredeschisa. Pentru aceasta prajitura bezeaua este bine sa fie mai moale si mai elastica si nu tare.
  7. Dupa ce s-a facut, bezeaua se lasa sa se raceasca.
  8. Se asambleaza prajitura: o foaie de bezea se unge cu Nutella din belsug apoi se pune un strat de crema de branza, se aseaza o alta foaie de bezea, Nutella, crema de branza…si tot asa
  9. Deliciu de Weekend (57)

prajituri ca un deliciu

Pasta de masline

Pasta de masline

Catalinadec. 14, 20141 min read

Pasta de masline se poate folosi pentru bruschete, salate, sosuri Ingrediente Pasta de masline 300 g masline4 catei usturoiputin ulei de masline Preparare Pasta de masline Se scot samburii de…

Scoici vongole cu spaghete, rosii, usturoi si patrunjel

Scoici vongole cu spaghete, rosii, usturoi si patrunjel

Catalinadec. 7, 20141 min read

Ingrediente Scoici vongole 1 kg scoici vongole100 g unto cutie de paste1 capatana de usturoi1 ardei mic iutecateva rosii cherryputin vin alb Preparare Scoici vongole Se pun pastele la fiert…

Pikelets Clatite australiene cu Nutella si banane

Pikelets – Clatite australiene cu Nutella si banane

Catalinadec. 7, 20141 min read

Ingrediente Clatite australiene cu Nutella 2 cani faina4 linguri zahar1 1/2 lingurita praf de copt3 lingurite unt topit1 cana lapte1/2 lingurita bicarbonat 1 lingura apa minerala2 ouavarf de cutit de…

Pui umplut cu naut reteta lui Gordon Ramsay

Pui umplut cu naut reteta lui Gordon Ramsay

Catalinadec. 7, 20142 min read

Ingrediente Pui umplut cu naut un Pui pentru Grill100 g unt4 frunze de salviejumatate de lingurita de cimbru2 conserve de 400 g de Nautcoaja rasa de la o lamaie biojumatate…


Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu