O reteta de ccoici vongole pregatie cu cu spaghete si un sos de rosii cu usturoi si patrunjel
Ingrediente Scoici vongole
- 1 kg scoici vongole
- 100 g unt
- o cutie de paste
- 1 capatana de usturoi
- 1 ardei mic iute
- cateva rosii cherry
- putin vin alb
Preparare Scoici vongole
- Se pun pastele la fiert in apa clototita si putina sare.
- Se spala scoicile (eu le-am pus in apa si sare si le-am lasat peste noapte in frigider).
- Se pun intr-o strecuratoare ca sa se scurga.
- Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline si putin usturoi strivit.
- Cand s-a calit putin usturoiul se pun scoicile si se acopera cu un capac.
- Se lasa 20 de minute pana se desfac toate scoicile. Cele care nu s-au desfacut se arunca.
- Se scot scoicile intr-un bol.
- In sosul din tigaie se pune untul si o lingura de faina.
- Dupa ce s-a topit untul se pune usturoiul tocat si ardeiul iute tocat.
- Se lasa sa fiarba putin si apoi se pun rosiile taiate feliute. Se adauga 2 linguri de vin. Apoi se pun scoicile si se amesteca bine.
- Se mai lasa pe foc 1 minut.
- Scoicile se amesteca cu pastele si se presara apoi patrunjel tocat.
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · gateste · mancare sanatoasa · nutritie · recenzii alimente · recipes · reteta de Scoici · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · sanatate · scoici · scoici vongole · spaghete · tasty recipes · vongole · weekend delightArticle Categories:
Fructe de mare si peste