dec. 7, 2014
4799 Views
Comentariile sunt închise pentru Scoici vongole cu spaghete, rosii, usturoi si patrunjel

Scoici vongole cu spaghete, rosii, usturoi si patrunjel

Written by

O reteta de ccoici vongole pregatie cu cu spaghete si un sos de rosii cu usturoi si patrunjel

Ingrediente Scoici vongole

  • 1 kg scoici vongole
  • 100 g unt
  • o cutie de paste
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ardei mic iute
  • cateva rosii cherry
  • putin vin albSANYO DIGITAL CAMERA

Preparare Scoici vongole

  1. Se pun pastele la fiert in apa clototita si putina sare.
  2. Se spala scoicile (eu le-am pus in apa si sare si le-am lasat peste noapte in frigider).
  3. Se pun intr-o strecuratoare ca sa se scurga.
  4. Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline si putin usturoi strivit.
  5. Cand s-a calit putin usturoiul se pun scoicile si se acopera cu un capac.
  6. Se lasa 20 de minute pana se desfac toate scoicile. Cele care nu s-au desfacut se arunca.
  7. Se scot scoicile intr-un bol.SANYO DIGITAL CAMERA
  8. In sosul din tigaie se pune untul si o lingura de faina.
  9. Dupa ce s-a  topit untul se pune usturoiul tocat si ardeiul iute tocat.
  10. Se lasa sa fiarba putin si apoi se pun rosiile taiate feliute. Se adauga 2 linguri de vin. Apoi se pun scoicile si se amesteca bine.
  11. Se mai lasa pe foc 1 minut.
  12. Scoicile se amesteca cu pastele si se presara apoi patrunjel tocat.
Article Categories:
Fructe de mare si peste

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu