feb. 22, 2015
5945 Views
Comentariile sunt închise pentru Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend

Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend

Written by

Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend – texturi diferite intr-o singura prajitura: bezea lipicioasa, ciocolata dulce si frisca pufoasa

Ingrediente Prajitura cu bezea si ciocolata

  • 5 albusuri
  • 200 g zahar pudra pentru albusuri
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura suc lamaie
  • 1 lingurita amidon
  • Crema de branza Philadelphia
  • Frisca
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 1 borcan Nutella

Preparare Prajitura cu bezea si ciocolata

  1. Faceti intai crema de branza. Amestecati crema de branza cu 10 linguri de frisca. Daca frisca e mai moale puneti mai putina frisca.
  2. Adaugati zaharul si esenta de vanilie. Crema trebuie sa stea pe lingura si sa nu curga. Dati la frigider.
  3. Se bat albusurile spuma
    1. intai la viteza mica,
    2. se adauga praful de sare si zaharul in trepte
    3. se mixeaza la viteza mare pana devine o spuma densa si alba
    4. se adauga apoi amidonul si zeama de lamaie
    5. se mai bate inca 5 minute pana spuma face turturi cand ridicati telul.
  4. Se pune bezeaua la cuptor intr-o tava cu hartie de copt. Se fac 4 discuri din spuma (2 mai mari, 2 mai mici)
  5. Deliciu de Weekend (1)
  6. Bezeaua se face la foc f mic aproximativ 1 ora. Daca aveti cuptor pe gaz  urmariti bezeaua f atent deoarece e posibil sa se arda. Daca observati ca deja s-a rumenit lasati usa de cuptor intredeschisa. Pentru aceasta prajitura bezeaua este bine sa fie mai moale si mai elastica si nu tare.
  7. Dupa ce s-a facut, bezeaua se lasa sa se raceasca.
  8. Se asambleaza prajitura: o foaie de bezea se unge cu Nutella din belsug apoi se pune un strat de crema de branza, se aseaza o alta foaie de bezea, Nutella, crema de branza…si tot asa
  9. Deliciu de Weekend (57)

prajituri ca un deliciu

piure morcov, pastarnac, usturoi

Piure de morcov, pastarnac si usturoi- DIVERSIFICARE

Catalinamai 7, 20201 min read

Important: Consulta intotdeauna pediatrul copilului legat de procesul de diversificare cat si de introducerea alimentelor noi. Pentru luna a 6 aPentru urmatoarele luni se pot pasa legumele cu furculita Ingrediente:…

Piure morcov, fenicul, mazare 2

Piure morcov, fenicul, mazare – DIVERSIFICARE

Catalinamai 5, 20201 min read

Important: Consulta intotdeauna pediatrul copilului legat de procesul de diversificare cat si de introducerea alimentelor noi. Pentru luna a 6 aPentru urmatoarele luni se pot pasa legumele cu furculita Ingrediente:…

supa de legume cu pui

Supa de legume cu pui – DIVERSIFICARE

Catalinamai 5, 20201 min read

Important: Consulta intotdeauna pediatrul copilului legat de procesul de diversificare cat si de introducerea alimentelor noi. Pentru luna a 8 aPentru prima luna de diversificare se pot pune ingredientele in…

Alege produse romanesti

Alege produse romanesti – produse nealimentare

Catalinaapr. 29, 20202 min read

Bijuterii Bijuteria Stil Felicity StoreJoséphineSabion Corpuri de iluminat Elma-Led – ElectromagneticaElba Creme, cosmetice de fata si de corp Apidermin – Cosmetice femei, cosmetice barbati, lotiuni dupa barbierit – Complex Apicol…


Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu