Placinta de dovleac in foietaj – foietajul este crocant iar umplutura de dovleac este aromata si fina
Ingrediente Placinta de dovleac
Foi:
- 1 aluat foietaj Morarita (din comert)
Umplutura:
- 1 kg dovleac dat pe razatoare
- 150 g zahar
- 3 lingurite scortisoara
Preparare Placinta de dovleac
- Foietajul se lasa 1 ora la temperatura camerei
- Dovleacul dat pe razatoare se pune in oala pe foc si se amesteca cu zaharul si cu scortisoara
- Se lasa pe foc cam 7 minute si apoi se lasa la racit
- Se desface incet foaia de foietaj
- Se intinde foaia si se taie in asa fel incat sa obtineti o foaie cu latimea de 20 cm iar lungimea este cea a foii
- Se aseaza umplutura de dovleac pe lungimea foii, in mijloc, si apoi se ruleaza
- Dupa ce s-a rulat se aplatizeaza putin
- Se aseaza intr-o tava
- Se da la cuptor si se lasa pana se rumeneste (aproximativ 30 minute la foc mic)
- Se pudreaza cu zahar si se taie dupa ce s-a racit complet
Post Grid #1
Placinta cu dovleac
Placinta cu dovleac – delicata, aromata si senzationala la gust, cu foi fragede si multa umplutura de dovleac.
Placinta de dovleac cu foi fragede
Cea mai buna reteta de placinta de dovleac cu foi de fragede si gustoase.
Placinta de mere
Reteta de placinta de mere este o reteta internationala. Cu inghetata si frisca pe deasupra este minunata si delicioasa.
Placinta de capsuni si rubarba
Placinta de capsuni si rubarba – o reteta americana de placinta. Capsunile sunt dulci, rubarba acrisoara, combinatia perfecta pentru o placinta care se poate manca cu inghetata de vanilie pe deasupra.
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · deliciu de weekend · dessert · diete · gustos · mancare sanatoasa · nutritie · placinta de dovleac · placinta frageda · recenzii alimente · recipes · reteta placinta · reteta placinta de dovleac · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Deserturi si Prajituri