Placinta de capsuni si rubarba – o reteta americana de placinta. Capsunile sunt dulci, rubarba acrisoara, combinatia perfecta pentru o placinta care se poate manca cu inghetata de vanilie pe deasupra.
Ingrediente Placinta de capsuni si rubarba
- putin unt
- 1 Foaie de placinta (Reteta aici: http://www.deliciudeweekend.ro/foi-de-placinta-fragede/
- 300 g capsuni
- 1 fir de rubarba
- 4 linguri zahar
Crema de galbenus
- 4 galbenusuri
- 4 linguri zahar
- esenta de vanilie
- 250 g smantana cu peste 20% grasime
Bezeaua
- 4 albusuri
- 4 linguri de zahar pudra
- o picatura esenta de vanilie
Preparare Placinta de capsuni si rubarba
- Se preincalzeste cuptorul
- Foaia de placinta se intinde
- Capsunile se taie rondele
- Rubarba se taie rondele
- Se amesteca fructele bucati cu zaharul
- Galbenusurile se bat spuma cu telul
- Se adauga zaharul si esenta de vanilie
- Se bat iar cu telul pana devin cremoase
- Se adauga smantana si se mai amesteca putin
- Albusurile se bat la mixer pana bezeaua face turturi
- Se adauga zaharul pudra
- Se mai bat inca 5 minute
- Bezeaua trebuie sa fie tare
- Se unge o forma rezistenta la caldura cu putin unt
- Se aseaza foaia de placinta
- Se pun fructele
- Se toarna peste fructe crema de galbenus
- Se da la cuptor pana se rumeneste bezeaua
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · featured · foi fragede placinta · mancare sanatoasa · nutritie · placinta · Placinta capsuni si rubarba · recenzii alimente · recipes · reteta placinta · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes · weekend delight