Lebarul este un produs traditional preparat, in principal, din ficat de porc.
Ingrediente Lebar
- 1 bucata de ficat de porc
- 1 bucata plaman de porc
- 2 bucati de splina de porc
- 500 de grame de slanina de porc
- 2 cepe
- foi de dafin
- piper
- sare
- 1 capatana de usturoi
- mate groase
Preparare Lebar
- Organele de porc se spala foarte bine cu apa rece.
- Se pun intr-o oala, impreuna cu ceapa taiata pe jumatate, se acopera cu apa.
- Se adauga sare si foi de dafin si se lasa sa fiarba timp de 30 de minute.
- Cand organele sunt fierte se scot intr-un castron si se lasa sa se raceasca
- Apoi se dau prin masina de tocat.
- Peste amestec se adauga usturoiul pisat.
- Se amesteca bine cu zeama in care au fiert organele, astfel incat la final compozitia sa fie cremoasa.
- Se adauga sare si piper dupa gust, apoi se umplu cu acest amestec matele.
- Matele sa nu fie foarte pline; compozitia se turteste pentru a nu avea probleme atunci cand se fierbe.
- Se leaga capetele matelor cu sfoara.
- Se pun la fiert in apa rece.
- Cand incep sa fiarba se fac cateva intepaturi cu acul, pentru a nu se sparge in timpul fierberii (se elibereaza presiunea formata in interior).
- Se fierb la foc mic timp de 30 minute.
- Dupa ce au fiert se scot si se lasa sa se raceasca.
- Se pastreaza la rece.
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · carne porc · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · lebar · mancare · mancare sanatoasa · nutritie · recenzii alimente · recipes · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete de Craciun · retete de porc · retete de sarbatori · retete delicioase · retete mancare · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes · weekend delight