nov. 26, 2016
1496 Views
Comentariile sunt închise pentru Lebar

Lebar

Written by

Lebarul este un produs traditional preparat, in principal, din ficat de porc.

Ingrediente Lebar

  • 1 bucata de ficat de porc
  • 1 bucata plaman de porc
  • 2 bucati de splina de porc
  • 500 de grame de slanina de porc
  • 2 cepe
  • foi de dafin
  • piper
  • sare
  • 1 capatana de usturoi
  • mate groase

Preparare Lebar

  1. Organele de porc se spala foarte bine cu apa rece.
  2. Se pun intr-o oala, impreuna cu ceapa taiata pe jumatate, se acopera cu apa.
  3. Se adauga sare si foi de dafin si se lasa sa fiarba timp de 30 de minute.
  4. Cand organele sunt fierte se scot intr-un castron si se lasa sa se raceasca
  5. Apoi se dau prin masina de tocat.
  6. Peste amestec se adauga usturoiul pisat.
  7. Se amesteca bine cu zeama in care au fiert organele, astfel incat la final compozitia sa fie cremoasa.
  8. Se adauga sare si piper dupa gust, apoi se umplu cu acest amestec matele.
  9. Matele sa nu fie foarte pline; compozitia se turteste pentru a nu avea probleme atunci cand se fierbe.
  10. Se leaga capetele matelor cu sfoara.
  11. Se pun la fiert in apa rece.
  12. Cand incep sa fiarba se fac cateva intepaturi cu acul, pentru a nu se sparge in timpul fierberii (se elibereaza presiunea formata in interior).
  13. Se fierb la foc mic timp de 30 minute.
  14. Dupa ce au fiert se scot si se lasa sa se raceasca.
  15. Se pastreaza la rece.
Article Categories:
Porc · Retete de Craciun

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu