Mujdei de usturoi cu smantana si verdeata – O reteta romaneasca de usturoi imbogatit cu smantana si patrunjel.
Ingrediente Mujdei de usturoi
- o capatana de usturoi
- sare
- piper
- 100 ml ulei
- cateva picaturi de lamaie
- 4 linguri smantana grasa
- 3 fire patrunjel sau marar tocat fin
Preparare Mujdei de usturoi
- Usturoiul se piseaza intr-un castron cu putina sare grunjoasa.
- Se piseaza pana devine o pasta
- Se adauga uleiul putin cate putin amestecand continuu
- Se adauga cateva picaturi de lamaie pentru a se lega pasta de usturoi
- Se adauga piper si se amesteca
- La final se adauga smantana si se amesteca apoi verdeata
salate si sosuri
Varză nouă călită
Varza nouă călită este dulce, aromată, foarte gustoasă și este o mâncare potrivită pentru post.
Tartă cu spanac și brânză de capră
Tartă cu spanac, pregătită cu aluat cumpărat din comerț, cu o umplutură delicioasă cu brânză de capră.
Ratatouille
Ratatouille este o bine-cunoscuta tocana de legume provenind din Provence, o regiune din Franta renumita pentru legumele si ierburile gustoase de aici.
Cheesecake cu zmeura
Cheesecake cu zmeura – pentru acest cheesecake se face o crema fina si dulce de ciocolata alba care contrasteaza cu gustul acrisor al fructelor de zmeura.
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · deliciu de weekend · diete · garlic sauce · mancare sanatoasa · mujdei cu rosii · mujdei usturoi · nutritie · recenzii alimente · recipes · reteta mujdei · reteta mujdei cu rosii · reteta usturoi · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Salate si sosuri