dec. 2, 2017
7272 Views
Comentariile sunt închise pentru Clatite bucovinene cu branza si stafide

Clatite bucovinene cu branza si stafide

Written by

Am mancat aceste clatite bucovinene la o pensiune frumoasa din Gura Humorului. Clatitele calde sunt umplute cu crema de branza si stafide, iar sosul de vanilie care le inconjoara le da o savoare deosebita.

Am mancat aceste clatite bucovinene la o pensiune frumoasa din Gura Humorului. Clatitele calde sunt umplute cu crema de branza si stafide, iar sosul de vanilie care le inconjoara le da o savoare deosebita.

Ingrediente Clatite bucovinene

Sos vanilie

  • 400 g smantana
  • 100 g zahar pudra
  • 2 picaturi esenta vanilie

Preparare Clatite bucovinene

  1. Se preincalzeste cuptorul
  2. Se amesteca branza de vaci cu ouale, stafidele, esenta de rom, coaja rasa de portocala, zaharul tos si vanilia
  3. Se pune cate putin (1 lingura) din compozitie pe fiecare clatita clatitele cu aceata compozitie,  se ruleaza si la capete se imping inauntru
  4. Se aseaza intr-un vas termorezistent
  5. Se prepara sosul de smantana prin amestecarea smantanii cu zaharul pudra
  6. Deasupra clatitelor se pun bucatele de unt si apoi se toarna sosul de smantana
  7. Se dau la cuptor aproximativ 20 de min la foc mediu

Se mai pot face si fara sosul de smantana si dupa ce se scot de la cuptor se servesc cu inghetata de vanilie pe deasupra

retete

Prajitura-cu-vafe-mascarpone-si-zmeura

Prajitura cu vafe, mascarpone si zmeura – Deliciu de Weekend

Catalinaapr. 16, 20211 min read
Prajitura cu vafe, mascarpone si zmeura Deliciu de Weekend – o prajitura care se face foarte rapid, care arata senzational si care are un gust delicios.
Pasta de fasole cu tahini

Pasta de fasole cu tahini

Catalinaapr. 9, 20211 min read
O reteta aperitiv de pasta de fasole cu tahini (pasta de susan) si cu usturoi.
Clatite de cacao cu mascarpone

Clatite cu mascarpone (de cacao)

Catalinamart. 27, 20211 min read
Clatite cu mascarpone – clatite delicioase de cacao umplute cu crema fina de mascarpone
Frisca naturala

Frisca naturala

Catalinamart. 26, 20212 min read
Cum se bate frisca naturala? Frisca naturala este obtinuta din smantana proaspata grasa (35% grasime). Se face usor daca respectati cateva lucruri de baza.
Article Categories:
Deserturi si Prajituri

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu