dec. 2, 2017
7273 Views
Comentariile sunt închise pentru Clatite bucovinene cu branza si stafide

Clatite bucovinene cu branza si stafide

Written by

Am mancat aceste clatite bucovinene la o pensiune frumoasa din Gura Humorului. Clatitele calde sunt umplute cu crema de branza si stafide, iar sosul de vanilie care le inconjoara le da o savoare deosebita.

Am mancat aceste clatite bucovinene la o pensiune frumoasa din Gura Humorului. Clatitele calde sunt umplute cu crema de branza si stafide, iar sosul de vanilie care le inconjoara le da o savoare deosebita.

Ingrediente Clatite bucovinene

Sos vanilie

  • 400 g smantana
  • 100 g zahar pudra
  • 2 picaturi esenta vanilie

Preparare Clatite bucovinene

  1. Se preincalzeste cuptorul
  2. Se amesteca branza de vaci cu ouale, stafidele, esenta de rom, coaja rasa de portocala, zaharul tos si vanilia
  3. Se pune cate putin (1 lingura) din compozitie pe fiecare clatita clatitele cu aceata compozitie,  se ruleaza si la capete se imping inauntru
  4. Se aseaza intr-un vas termorezistent
  5. Se prepara sosul de smantana prin amestecarea smantanii cu zaharul pudra
  6. Deasupra clatitelor se pun bucatele de unt si apoi se toarna sosul de smantana
  7. Se dau la cuptor aproximativ 20 de min la foc mediu

Se mai pot face si fara sosul de smantana si dupa ce se scot de la cuptor se servesc cu inghetata de vanilie pe deasupra

retete

Pasta de macrou afumat

Crema de macrou afumat

Catalinamart. 26, 20211 min read
Crema de macrou afumat – un aperitiv delicios sau o parte dintr-un mic dejun savuros
Sarmale cu mamaliga si ardei iute

Sarmale cu mamaliga si ardei iute

Catalinamart. 6, 20212 min read
Sarmale cu mamaliga – Reteta de sarmale este cea in foi de varza acra. Mamaliga pufoasa si cremoasa. O reteta traditionala romaneasca pentru masa de Craciun sau de Paste.
Drob de miel

Drob de miel

Catalinamart. 3, 20212 min read
Drobul de miel este un preparat traditional de Paste pregatit din organe si invelit in prapure.
Pasca

Pasca cu crema de branza fina

Catalinamart. 2, 20213 min read
Pasca – reteta traditionala de Paste de prajitura cu crema de branza fina, smantana, oua si stafide.
Article Categories:
Deserturi si Prajituri

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu