nov. 5, 2017
5955 Views
Comentariile sunt închise pentru Sarmale in foi de varza dulce

Sarmale in foi de varza dulce

Written by

Reteta de sarmale in foi de varza dulce. O reteta traditionala romaneasca in care sunt inlocuite foile de varza murata cu cele de varza dulce.

Ingrediente sarmale in foi de varza dulce:

  • 800 g carne tocata de porc
  • 100 grame orez
  • 3 frunze de dafin
  • 2 cepe
  • 1 lingurita de boia
  • 2 linguri de ulei
  • 100 g bulion/pasta de tomate sau rosii
  • 1 varza mare dulce
  • piper
  • 1 lingura sare
  • marar
  • cimbru
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare sarmale in foi de varza dulce:

  1. Varza dulce se baga la congelator 2 zile si apoi se scoate si se lasa la dezghetat
  2. Se toaca marunt cateva codite de marar care se calesc impreuna cu ceapa tocata foarte marunt si cu o lingurita de boia
  3. Carnea tocata se amesteca cu orezul curatat si spalat in câteva ape, ceapa calita, piperul, sarea şi 100 ml de apa.
  4. E foarte important adaosul de apa in umplutura.
  5. Foile de varza se taie selectandu-se bucătile in care carnea poate sa fie impachetata.
  6. Se formeaza sarmalele dar nu prea strans iar apoi se dispun concentric in oala (de lut), în straturi succesive în formă de melc.
  7. Afumatura se aseaza printre sarmale, la fel şi mararul, foile de dafin şi cimbrul.
  8. Peste ultimul strat de sarmale se pun apa (in asa fel incat sa acopere sarmalele), pasta de tomate, zema de lamaie şi două linguri ulei.
  9. După ce au dat în primul clocot, sarmalele sunt lasate să fiarba la foc mic timp de 2 ore.

retete cu porc

Aripioare la cuptor cu boia

Aripioare la cuptor

Catalinasept. 27, 20151 min read
Aripioare la cuptor – O reteta foarte simpla si rapida de aripioare de pui la cuptor.
rubarba

Rubarba

Catalinamai 3, 20152 min read
Alte denumiri: Revent, Rheum rhabarbarum, Rheum officinale Planta: cultivata Se foloseste: tulpina Perioada: primavara Rubarba, […]
Fresh portocale si capsuni

Fresh de portocale si capsuni

Catalinamai 3, 20151 min read
Fresh de portocale si capsuni – un suc gros cu pulpa de fructe
Tocanita cu praz si pui

Tocanita cu praz si pui

Catalinaapr. 26, 20151 min read
Tocanita cu praz si pui – prazul, ceapa, morcovul dau o dulceata deosebita acestei tocanite. Cand adaugi sare, piper si patrunjel dulceata legumelor se combina cu mirosul si aroma condimentelor.

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu