Prajitura cu pere – Aceasta este o reteta de toamna tarzie. Mamaie o pregatea cand perele erau coapte si gustoase.
Ingrediente Prajitura cu pere
- 150 g unt
- 200 g zahar
- 210 g faina
- 1 plic praf de copt
- 4 oua
- 1 kg de pere
- 2-3 linguri lichior de pere
- frisca din smantana dulce
Preparare Prajitura cu pere
- Se preincalzeste cuptorul
- Se topeste untul la cuptorul cu microunde (1 minut) si se lasa la racit
- Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt si zaharul
- Se adauga untul topit si racit si apoi ouale
- Se amesteca pana nu mai sunt cocoloase
- Perele se curata (se scoate cotorul si se taie cubulete)
- Se pun in aluat
- Ungem un castron de portelan cu putin ulei si presaram faina
- Turnam aluatul in castron si punem in cuptor
- Se coace aproximativ 45 de minute
- Se rumeneste la grill
- Se serveste insiropata cu lichior de pere sau cu frisca
torturi deliciu
Cheesecake cu zmeura si crema de mascarpone (fara coacere)
Cheesecake cu zmeura si crema cu mascarpone (fara coacere) – cateodata un cheesecake cremos este tot ce-ti doresti.
Limonada cu lime, menta si miere
Limonada cu lime, menta si miere – bautura racoritoare si plina de vitamina C
Ciolan cu fasole la vas roman
Ciolan cu fasole gatit incet in vas roman – o reteta traditionala romaneasca
Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend
Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend – texturi diferite intr-o singura prajitura: bezea lipicioasa, ciocolata dulce si frisca pufoasa
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · gateste · mancare sanatoasa · nutritie · pere · prajitura cu fructe · prajitura cu pere · prajitura deliciu · prajitura pufoasa cu pere · recenzii alimente · recipes · reteta chec · reteta cu pere · reteta prajitura · reteta prajitura cu pere · retete · retete bunica · retete casa · retete cu pere · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes · weekend delight