dec. 25, 2014
7417 Views
Comentariile sunt închise pentru Prajitura cu pere

Prajitura cu pere

Written by

Prajitura cu pere – Aceasta este o reteta de toamna tarzie. Mamaie o pregatea cand perele erau coapte si gustoase.

prajitura cu pere


Ingrediente Prajitura cu pereSANYO DIGITAL CAMERA

  • 150 g unt
  • 200 g zahar
  • 210 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 4 oua
  • 1 kg de pere
  • 2-3 linguri lichior de pere
  • frisca din smantana dulce

Preparare Prajitura cu pere

  1. Se preincalzeste cuptorul
  2. Se topeste untul la cuptorul cu microunde (1 minut) si se lasa la racit
  3. Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt si zaharul
  4. Se adauga untul  topit si racit si apoi ouale
  5. Se amesteca pana nu mai sunt cocoloase
  6. Perele se curata (se scoate cotorul si se taie cubulete)
  7. Se pun in aluat
  8. Ungem un castron de portelan cu putin ulei si presaram faina
  9. Turnam aluatul in castron si punem in cuptor
  10. Se coace aproximativ 45 de minute
  11. Se rumeneste la grill
  12. Se serveste insiropata cu lichior de pere sau cu frisca
prajitura cu pere

torturi deliciu

Cheesecake cu jeleu zmeura

Cheesecake cu zmeura si crema de mascarpone (fara coacere)

Catalinamart. 1, 20152 min read
Cheesecake cu zmeura si crema cu mascarpone (fara coacere) – cateodata un cheesecake cremos este tot ce-ti doresti.
Limonada cu lime, menta si miere

Limonada cu lime, menta si miere

Catalinamart. 1, 20151 min read
Limonada cu lime, menta si miere – bautura racoritoare si plina de vitamina C
ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole la vas roman

Catalinamart. 1, 20151 min read
Ciolan cu fasole gatit incet in vas roman – o reteta traditionala romaneasca
Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend

Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend

Catalinafeb. 22, 20152 min read
Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend – texturi diferite intr-o singura prajitura: bezea lipicioasa, ciocolata dulce si frisca pufoasa

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu