Placinta cu mere si pere cu aluat de branza – Crema de branza ofera o aroma si o fragezime deosebita aluatului
Ingrediente Placinta cu mere si pere
Blat
- 400 g faina
- 5 linguri zahar
- 100 g unt
- 125 g crema de branza fina
- 1 pliculet zahar vanilat
- apa minerala
Umplutura:
- 1 kg mere si pere
- 50g zahar
- putina scortisoara
- 1 plic zahar vanilat
Preparare Placinta cu mere si pere
- Se prepara aluat din faina, zahar, unt si crema de branza fina + 1 pliculet zahar vanilat.
- Se adauga apa minerala cat sa fie aluatul elastic.
- Aluatul se lasa la frigider intr-o folie de plastic 1 ora.
Umplutura: - Merele si perele se curata de coaja si se taie cubulete.
- Se calesc cu zahar, putina scortisoara si 1 plic zahar vanilat
- Aluatul se scoate de la frigider si se taie in doua.
- Se intinde o foaie care se aseaza in tava de placinta.
- Se pune umplutura iar deasupra se aseaza cealalta foaie, care se inteapa din loc in loc cu furculita.
- Se lasa la cuptor aproximativ 40 de min la foc mic spre mediu.
Placinte
Cheesecake cu zmeura si crema ciocolata alba
Cheesecake cu zmeura si cu o crema fina si dulce de ciocolata alba.
Maioneza de usturoi cu lapte
Maioneza de usturoi cu lapte – Aceasta este o reteta potrivita pentru cartofi prajiti si fripturi. Maioneza de lapte are un gust fin si delicios.
Labneh – Branza din Iaurt
Ingrediente Labneh Iaurt gras (eu folosesc de vaca si bivolita) Ulei de masline Sumac Preparare […]
Scrumbie la cuptor
Ingrediente Scrumbie la cuptor 1 scrumbie putina sare 5 Rosii cherry jumatate de lamaie Cimbru […]
Caras prajit cu mujdei
O reteta delicioasa de caras prajit cu mujdei.
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · aluat cu branza · cakes · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · mancare sanatoasa · nutritie · placinta cu mere si pere · recenzii alimente · recipes · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Deserturi si Prajituri