Ingrediente Labneh
- Iaurt gras (eu folosesc de vaca si bivolita)
- Ulei de masline
- Sumac
Preparare Labneh
- Iaurtul se pune intr-un tifon (eu folosesc o panza de tifon patrata 50*50 cm dimensiuni).
- Se aduna cele 4 colturi ale tifonului si se leaga doua cu doua.
- Se aseaza intr-un cilindru inalt iar nodul trebuie sa ramana afara…in asa fel incat tifonul sa nu atinga fundul vasului pentru ca iaurtul sa aiba loc sa se scurga.
- Vasul se pune in frigider aproximativ 2 zile.
- Dupa doua zile se scoate branza din tifon si se amesteca cu ulei de masline.
- Se poate folosi ca aperitiv presarat cu sumac sau in sandwich de lipie cu ardei gras sau masline
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · branza de iaurt · cakes · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · labneh · mancare sanatoasa · nutritie · recenzii alimente · recipes · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Aperitive / Mic Dejun