ian. 2, 2015
4333 Views
Comentariile sunt închise pentru Placinta cu mere si pere – aluat cu branza

Placinta cu mere si pere – aluat cu branza

Written by

Placinta cu mere si pere cu aluat de branza – Crema de branza ofera o aroma si o fragezime deosebita aluatului

Ingrediente Placinta cu mere si pere

Blat

  • 400 g faina
  • 5 linguri zahar
  • 100 g unt
  • 125 g crema de branza fina
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • apa minerala

Umplutura:

  • 1 kg mere si pere
  • 50g zahar
  • putina scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat

Preparare Placinta cu mere si pere

  1. Se prepara aluat din faina, zahar, unt si crema de branza fina + 1 pliculet zahar vanilat.
  2. Se adauga apa minerala cat sa fie aluatul elastic.
  3. Aluatul se lasa la frigider intr-o folie de plastic 1 ora.
    Umplutura:
  4. Merele si perele se curata de coaja si se taie cubulete.
  5. Se calesc cu zahar, putina scortisoara si 1 plic zahar vanilat
  6. Aluatul se scoate de la frigider si se taie in doua.
  7. Se intinde o foaie care se aseaza in tava de placinta. placinta
  8. Se pune umplutura iar deasupra se aseaza cealalta foaie, care se inteapa din loc in loc cu furculita.
  9. Se lasa la cuptor aproximativ 40 de min la foc mic spre mediu.

Placinte

Pasta de fasole cu tahini

Pasta de fasole cu tahini

Catalinaapr. 9, 20211 min read
O reteta aperitiv de pasta de fasole cu tahini (pasta de susan) si cu usturoi.
Clatite de cacao cu mascarpone

Clatite cu mascarpone (de cacao)

Catalinamart. 27, 20211 min read
Clatite cu mascarpone – clatite delicioase de cacao umplute cu crema fina de mascarpone
Frisca naturala

Frisca naturala

Catalinamart. 26, 20212 min read
Cum se bate frisca naturala? Frisca naturala este obtinuta din smantana proaspata grasa (35% grasime). Se face usor daca respectati cateva lucruri de baza.
Pasta de macrou afumat

Crema de macrou afumat

Catalinamart. 26, 20211 min read
Crema de macrou afumat – un aperitiv delicios sau o parte dintr-un mic dejun savuros
Sarmale cu mamaliga si ardei iute

Sarmale cu mamaliga si ardei iute

Catalinamart. 6, 20212 min read
Sarmale cu mamaliga – Reteta de sarmale este cea in foi de varza acra. Mamaliga pufoasa si cremoasa. O reteta traditionala romaneasca pentru masa de Craciun sau de Paste.
Article Categories:
Deserturi si Prajituri

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu