ian. 2, 2015
4356 Views
Comentariile sunt închise pentru Placinta cu mere si pere – aluat cu branza

Placinta cu mere si pere – aluat cu branza

Written by

Placinta cu mere si pere cu aluat de branza – Crema de branza ofera o aroma si o fragezime deosebita aluatului

Ingrediente Placinta cu mere si pere

Blat

  • 400 g faina
  • 5 linguri zahar
  • 100 g unt
  • 125 g crema de branza fina
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • apa minerala

Umplutura:

  • 1 kg mere si pere
  • 50g zahar
  • putina scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat

Preparare Placinta cu mere si pere

  1. Se prepara aluat din faina, zahar, unt si crema de branza fina + 1 pliculet zahar vanilat.
  2. Se adauga apa minerala cat sa fie aluatul elastic.
  3. Aluatul se lasa la frigider intr-o folie de plastic 1 ora.
    Umplutura:
  4. Merele si perele se curata de coaja si se taie cubulete.
  5. Se calesc cu zahar, putina scortisoara si 1 plic zahar vanilat
  6. Aluatul se scoate de la frigider si se taie in doua.
  7. Se intinde o foaie care se aseaza in tava de placinta. placinta
  8. Se pune umplutura iar deasupra se aseaza cealalta foaie, care se inteapa din loc in loc cu furculita.
  9. Se lasa la cuptor aproximativ 40 de min la foc mic spre mediu.

Placinte

Tocanita de fructe de mare (scoici si creveti)

Ce nu trebuie sa mananci in sarcina

Catalinamai 27, 20194 min read
Alimente pe care trebuie sa le eviti in sarcina
creme brulee crema zahar ars

Crema de zahar ars fara zahar ars / Creme brulee

Catalinamai 12, 20192 min read
Creme brulee – O reteta de zahar ars fara caramel pentru cei care prefera doar crema.
Paste cu sos de rosii

Paste cu sos de rosii

Catalinamart. 1, 20191 min read
Reteta italieneasca de paste cu sos de rosii gustos si aromat.
Quiche cu cartofi si jambon (20)

Quiche cu jambon si cartofi – Reteta video

Catalinafeb. 27, 20191 min read
Inlocuiti aluatul clasic cu felii de cartofi pentru a prepara o reteta rapida de Quiche.
Cartofi taranesti

Cartofi taranesti

Catalinafeb. 24, 20191 min read
Cartofi taranesti, o retetea traditionala, delicioasa si plina de arome.
Article Categories:
Deserturi si Prajituri

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu