oct. 28, 2018
4883 Views

Clatite banatene “Ca la Ana Lugojana”

Written by

Reteta de Clatite banatene “Ca la Ana Lugojana”. Clatite pufoase umplute cu o crema dulce de branza cu stafide, totul acoperit cu o bezea alba si pufoasa.

This post is also available in: English

Clatite banatene ca la Ana Lugojana

Hanul Ana Lugojana se afla pe drumul dintre Lugoj si Faget. Aici s-a nascut deliciosul preparat de Clatite Banatene: cateva clatite pufoase, umplute cu branza de vaci si stafide, acoperite cu un sos cremos de vanilie si apoi cu o bezea crocanta si pufoasa.

Ingrediente Clatite Banatene:

Clatite

  • 300 g faina
  • oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • putin lapte
  • putina apa minerala

Umplutura de branza de vaci

  • 200 g Branza de vaci proaspata (daca nu aveti proaspata puteti sa folositi si razuita)
  • 1 ou,
  • 3 linguri zahar,
  • cateva picaturi esenta de rom
  • 2 linguri de smantana (sau crema de branza)
  • stafide (optional)

Crema de galbenus

  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie.
  • 250 g smantana cu peste 20% grasime

Bezea

  • 5 albusuri
  • 300 grame zahar tos
  • 25 g amidon (1 lingura)
  • un praf de sare
  • 1 lingurita vanilie (esenta, seinte de pastaie sau zahar vanilat)
  • 1 linguta otet

Mai aveti nevoie de putin unt sa ungeti formele inainte sa asezati clatitele.

Preparare

  1. Clatitele 
    • Se pregateste compozitia de clatite amestecand toate ingredientele pana compozitia devine o smantana groasa
    • Am facut 7-8 clatite pe o tigaie intinsa folosind cate o picatura de ulei pentru fiecare clatita
  2.  Umplutura de branza de vaci:
    • Branza de vaci proaspata se amesteca cu oul, zaharul, cateva picaturi esenta de rom si smantana + stafidele
  3. Crema de galbenus
    • Galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie le-am batut cu telul pana au devenit ca o crema.
    • Am pus apoi smantana cu peste 20% grasimecrema de galbenus
  4. Bezeaua
    • Albusurile se pun in castronul de la mixer (f curat si uscat)
    • Se porneste mixerul la viteza mica si se bat albusurile 5 min
    • Se adauga praful de sare
    • Se mixeaza inca 5 minute pana albusurile devin o spuma alba
    • Se adauga zaharul treptat. Nu adaugati zahar pana nu s-a topit cel precedent (aprox 3 minute)
    • Dupa ce ati pus tot zaharul mariti viteza si mai bateti inca 5 minute
    • Adaugati otetul, amidonul si vanilia
    • Mixati la viteza medie – mare inca 15 minute
  5. Pregatirea Clatitelor banatene Ana Lugojana
    • Am uns un vas termorezistent cu unt
    • Am umplut clatitele cu crema de branza cu stafide si le-am impaturit. Le-am asezat frumos in vas una langa alta.
    • Am taiat cateva bucatele mici de unt deasupra clatitelor
    • Am turnat crema de galbenus
    • Am asezat apoi bezeaua
    • Am dat la cuptor la foc mic pana s-a rumenit bezeaua foarte frumos (2 ore)
Clatite banatene ca la Ana Lugojana
Clatite banatene ca la Ana Lugojana

De prin bucatarie:

Catalina

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *