Reteta de Clatite banatene „Ca la Ana Lugojana”. Clatite pufoase umplute cu o crema dulce de branza cu stafide, totul acoperit cu o bezea alba si pufoasa.
This post is also available in:
English

Hanul Ana Lugojana se afla pe drumul dintre Lugoj si Faget. Aici s-a nascut deliciosul preparat de Clatite Banatene: cateva clatite pufoase, umplute cu branza de vaci si stafide, acoperite cu un sos cremos de vanilie si apoi cu o bezea crocanta si pufoasa.
Ingrediente Clatite Banatene:
Clatite
- 300 g faina
- 4 oua
- 5 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- putin lapte
- putina apa minerala
Umplutura de branza de vaci
- 200 g Branza de vaci proaspata (daca nu aveti proaspata puteti sa folositi si razuita)
- 1 ou,
- 3 linguri zahar,
- cateva picaturi esenta de rom
- 2 linguri de smantana (sau crema de branza)
- stafide (optional)
Crema de galbenus
- 4 galbenusuri
- 4 linguri zahar
- esenta de vanilie.
- 250 g smantana cu peste 20% grasime
Bezea
- 5 albusuri
- 300 grame zahar tos
- 25 g amidon (1 lingura)
- un praf de sare
- 1 lingurita vanilie (esenta, seinte de pastaie sau zahar vanilat)
- 1 linguta otet
Mai aveti nevoie de putin unt sa ungeti formele inainte sa asezati clatitele.
Preparare
- Clatitele
- Se pregateste compozitia de clatite amestecand toate ingredientele pana compozitia devine o smantana groasa
- Am facut 7-8 clatite pe o tigaie intinsa folosind cate o picatura de ulei pentru fiecare clatita
- Umplutura de branza de vaci:
- Branza de vaci proaspata se amesteca cu oul, zaharul, cateva picaturi esenta de rom si smantana + stafidele
- Crema de galbenus
- Galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie le-am batut cu telul pana au devenit ca o crema.
- Am pus apoi smantana cu peste 20% grasime
- Bezeaua
- Albusurile se pun in castronul de la mixer (f curat si uscat)
- Se porneste mixerul la viteza mica si se bat albusurile 5 min
- Se adauga praful de sare
- Se mixeaza inca 5 minute pana albusurile devin o spuma alba
- Se adauga zaharul treptat. Nu adaugati zahar pana nu s-a topit cel precedent (aprox 3 minute)
- Dupa ce ati pus tot zaharul mariti viteza si mai bateti inca 5 minute
- Adaugati otetul, amidonul si vanilia
- Mixati la viteza medie – mare inca 15 minute
- Pregatirea Clatitelor banatene Ana Lugojana
- Am uns un vas termorezistent cu unt
- Am umplut clatitele cu crema de branza cu stafide si le-am impaturit. Le-am asezat frumos in vas una langa alta.
- Am taiat cateva bucatele mici de unt deasupra clatitelor
- Am turnat crema de galbenus
- Am asezat apoi bezeaua
- Am dat la cuptor la foc mic pana s-a rumenit bezeaua foarte frumos (2 ore)


De prin bucatarie:
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · ana · ana lugojana · banatene · bezea · blog culinar · blog retete · branza de vaci · bucatarie · cakes · cele mai bune retete · clatite · clatite ana lugojana · clatite banatene · clatite banatene ca la ana lugojana · clatite cu branza · clatite pufoase · Crema de galbenus · delicios · deliciu · deliciu de weekend · deliciu in bucatarie · dessert · diete · gateste · lugojana · manacare · mancare sanatoasa · meniu zilnic · nutritie · prajitura deliciu · preparate gustoase · recenzii alimente · recipes · retete · retete bunica · retete casa · retete clatite · retete culinare · retete delicioase · retete gustoase · retete mancare · retete rapide · retete romanesti · retete usoare · sanatate · tasty recipes · weekend delight