mai 1, 2017
2643 Views
Comentariile sunt închise pentru Ciorba de oase

Ciorba de oase

Written by

Ciorba de oase se prepara cu oase de porc si cu ciolan afumat. Pe langa carnea de porc se adauga legume si bors de casa.

Ingrediente Ciorba de oase

  • un ciolan de porc (afumat sau neafumat)
  • 4 Coaste de porc cu putina carne pe ele
  • 3 morcovi
  • 3 cepe medii
  • 1 ardei capia
  • 4 cartofi mici
  • 1 telina cu frunze
  • 1 pastarnac
  • 2 linguri delicat de legume
  • 1 ceasca de orez
  • 3 linguri ulei
  • verdeata
  • bors, lamaie sau otet
  • sare, piper

Preparare Ciorba de oase

  1. Se spala bine oasele de porc si ciolanul
  2. Se pun la fiert intr-o oala (cam 2 ore)
  3. Dupa 1 ora se adauga jumatate din telina
  4. Dupa ce s-a fiert carnea (in jur de 3 -4 ore la foc mic / se poate fierbe mai repede la oala cu presiune 1 ora) se scot coastele si ciolanul din zeama si apoi se desprinde carnea de pe oase
  5. Eu am mai lasat si cateva oase in ciorba
  6. Grasimea de pe ciolan se arunca
  7. Zeama se strecoara si se pastreaza
  8. Morcovul, ceapa si ardeiul se taie cubulete
  9. Se pun la calit in putin ulei
  10. Se adauga cartofii taiati cubulete, apoi carnea si zeama
  11. Se adauga telina si pastarnacul
  12. Se lasa la fiert pana se fierb legumele
  13. Se adauga orezul si delicatul si se mai fierbe 15 minute
  14. Se verifica daca s-a fiert orezul apoi se acreste ciorba cu bors
  15. Se opreste focul si se acopera cu un capac
  16. Se toaca verdeata si se pune pe deasupra
  17. Se poate manca cu smantana

retete cu porc

Varză nouă călită

Varză nouă călită

Catalinadec. 26, 20211 min read
Varza nouă călită este dulce, aromată, foarte gustoasă și este o mâncare potrivită pentru post.
Article Categories:
Ciorbe / Supe

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu