Ciorba de oase se prepara cu oase de porc si cu ciolan afumat. Pe langa carnea de porc se adauga legume si bors de casa.
Ingrediente Ciorba de oase
- un ciolan de porc (afumat sau neafumat)
- 4 Coaste de porc cu putina carne pe ele
- 3 morcovi
- 3 cepe medii
- 1 ardei capia
- 4 cartofi mici
- 1 telina cu frunze
- 1 pastarnac
- 2 linguri delicat de legume
- 1 ceasca de orez
- 3 linguri ulei
- verdeata
- bors, lamaie sau otet
- sare, piper
Preparare Ciorba de oase
- Se spala bine oasele de porc si ciolanul
- Se pun la fiert intr-o oala (cam 2 ore)
- Dupa 1 ora se adauga jumatate din telina
- Dupa ce s-a fiert carnea (in jur de 3 -4 ore la foc mic / se poate fierbe mai repede la oala cu presiune 1 ora) se scot coastele si ciolanul din zeama si apoi se desprinde carnea de pe oase
- Eu am mai lasat si cateva oase in ciorba
- Grasimea de pe ciolan se arunca
- Zeama se strecoara si se pastreaza
- Morcovul, ceapa si ardeiul se taie cubulete
- Se pun la calit in putin ulei
- Se adauga cartofii taiati cubulete, apoi carnea si zeama
- Se adauga telina si pastarnacul
- Se lasa la fiert pana se fierb legumele
- Se adauga orezul si delicatul si se mai fierbe 15 minute
- Se verifica daca s-a fiert orezul apoi se acreste ciorba cu bors
- Se opreste focul si se acopera cu un capac
- Se toaca verdeata si se pune pe deasupra
- Se poate manca cu smantana
retete cu porc
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · ciorba acra cu legume · ciorba cu verdeata · Ciorba de oase · ciorba delicioasa · ciorba taraneasca · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · featured · mancare sanatoasa · nutritie · recenzii alimente · recipes · reteta ciorba · reteta ciorba porc · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · sanatateArticle Categories:
Ciorbe / Supe