dec. 26, 2014
5388 Views
Comentariile sunt închise pentru Maioneza de usturoi cu lapte

Maioneza de usturoi cu lapte

Written by

Maioneza de usturoi cu lapte – Aceasta este o reteta potrivita pentru cartofi prajiti si fripturi. Maioneza de lapte are un gust fin si delicios.

Necesar:

  • un mixer mic (eu am unul de la Braun. V-am pus si o poza ca sa stiti despre ce mixer e vorba si ce cutit are)
maioneza usturoi cu lapte

Ingrediente Maioneza de usturoi cu lapte

  • 5 catei de usturoi
  • putina sare
  • 50 ml lapte
  • ulei
  • zeama de la 1 lamaie

Preparare Maioneza de usturoi cu lapte

  1. Catei de usturoi se pun in mixer cu sarea si se zdrobesc
  2. Dupa ce usturoiul este zdrobit complet
  3. Se adauga laptele
  4. Se mixeaza iar
  5. Uleiul se pune putin cate putin mixand intre reprizele de pus ulei
  6. Se pune ulei pana cand spuma de lapte incepe sa se ingroase (initial face bule si apoi devine cremoasa)
  7. Se adauga jumatate din zeama de lamaie si apoi se mixeaza iar. La acest pas spuma va deveni ca o smantana groasa si vascoasa. Daca nu s-a ingrosat si nu a devenit ca o maioneza trebuie sa adaugati zeama de lamaie, putin cate putin, pana capata consistenta vascoasa a unei maioneze si devine lucioasa.

Article Categories:
Salate si sosuri

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu