Nu stiu altii cum sunt dar eu mananc foarte des peste cu usturoi 🙂

Ingrediente:

  • 10 guvizi
  • 5 linguri de malai
  • 1 capatana de usturoi
  • cateva Frunze de patrunjel
  • 5 linguri de ulei pentru mujdei
  • 1 kg de cartofi
  • ulei pentru prajit cartofii (aproximativ jumatate de litru)
  • ulei pentru prajit guvizii (1/2 litru)
  • sare si piper

Preparare:

  1. Guvizii se curata si se spala foarte bine (curatarea guvizilor: se taie pe burta si se inlatura intestinele)
  2. Se lasa la scurs intr-o sita
  3. Se sareaza
  4. Se tavalesc prin malai si se pun la prajit
  5. Dupa ce s-au rumenit se scot cu ajutorul unei palete
  6. Se curata cartofii, se spala, se taie pe lung
  7. Se prajesc pana se rumenesc
  8. Usturoiul se curata
  9. Se adauga sare grunjoasa peste cateii de usturoi
  10. Se zdrobesc si se bat pana devin o pasta
  11. Se adauga uleiul, amestecand continuu, pentru a face maioneza de mujdei
Guvizi cu mujdei

Guvizi cu mujdei

Guvizi cu mujdei

Guvizi cu mujdei