O reteta noua de tort Deliciu de Weekend cu crema de ciocolata alba si cu dulceata.
Ingrediente Tort Deliciu de Weekend
Blat
- 150g de faina
- 8 oua
- 150g de zahar
- 25g de cacao
- 4 linguri de ulei
- 2 pliculete de zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
Crema de ciocolata alba
- 250 ml frisca lichida
- 200 g ciocolata alba
- 4 linguri cu varf de zahar pudra vanilat
- un borcan de dulceata (eu am ales fructe de padure)
Preparare Tort Deliciu de Weekend
Blat
- Se bat albusurile spuma.
- Se freaca galbenusurile cu zaharul normal si zaharul vanilat pana se albesc.
- Se adauga uleiul in galbenusuri, apoi faina si cacao, in ploaie.
- Aluatul de galbenusuri se pune peste spuma de albusuri si se amesteca incet.
- Se pune intr-o forma de tort inalta (una de 24 de cm) tapetata cu faina.
- Se da la cuptor la foc mediu.
- Se coace pana trece testul cu scobitoarea.
Crema:
- Se topeste ciocolata intr-un borcan la bain marie.
- Se bate frisca cu zaharul.
- Cand ciocolata este topita se toarna peste frisca.
- Se da la frigider
Asamblare tort Deliciu de Weekend
- Se taie blatul in 3 parti
- Se aseaza o foaie, se insiropeaza cu sirop de zahar, se pune jumatate din crema de ciocolata
- Se aseaza urmatoarea foaie, se insiropeaza si se pune 3 sferturi din dulceata
- Ultima foaie se acopera cu jumatatea ramasa de crema de ciocolata
- Se da la frigider si apoi se orneaza cu frisca si cu dulceata
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · crema ciocolata alba · deliciu de weekend · dessert · diete · dulceata si frisca · featured · idei torturi · mancare sanatoasa · nutritie · prajitura deliciu · prajituri · recenzii alimente · recipes · reteta simpla tort · reteta tort · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete prajituri · retete rapide · retete romanesti · retete torturi · sanatate · tasty recipes · tort ciocolata alba · tort Craciun · Tort cu crema de ciocolata alba · tort Paste · torturi de ocazii · torturi de sarbatori · weekend delight