apr. 29, 2016
2525 Views

Salata de Boeuf cu pui cu maioneza de casa

Written by

Salata de Boeuf are diverse variante de preparare. La origini reteta contine carne de vita dar gospodinele au modificat reteta in functie de gusturi, inlocuind carnea de vita cu cea de pui sau nepunand carne deloc.

Ingrediente Salata de Boeuf

  • 1 kg cartofi
  • 4 morcovi
  • 5 linguri mazare fiarta
  • 1/2 borcan (400g) gogosari in otet
  • 1/2 borcan (400g) castraveti in otet
  • un piept de pui fiert
  • sare
  • piper
  • cateva frunze de patrunjel

Ingrediente Maioneza

  • 2 galbenusuri de ou fiert
  • 2 galbenusuri crude
  • ulei
  • sare
  • 1 lingurita mustar clasic

Preparare Salata de Boeuf

  1. Cartofii se fierb in coaja impreuna cu morcovii intr-o oala.
  2. Se prepara maioneza (aproximativ 250 g de maioneza)
  3. Reteta de MAIONEZA  o gasiti aici: https://www.deliciudeweekend.ro/maioneza-de-casa/
  4. Maioneza se pune in frigider
  5. Dupa ce au fiert, cartofii si morcovii se curata, se lasa sa se raceasca si se taie cubulete.
  6. Se taie cubulete mici gogosarii si castravetii muratiSalata de Boeuf _deliciu (101)
  7. Se amesteca cartofii, morcovii, gogosarii si castravetii.
  8. Se adauga mazarea
  9. Pieptul de pui se taie cubulete si se adauga in amestec
  10. Amestecarea se face usor pentru a nu se sfarama legumele fierte
  11. Se adauga 1 sfert din maioneza in amestecul de legume si se amesteca
  12. Pe un platou se aseaza amestecul de legume si cu ajutorul unui cutit se creaza forma dorita (se niveleaza deasupra si pe parti).
  13. Deasupra si pe margini, tot cu ajutorul unui cutit, se intinde maioneza ramasa.
  14. Se decoreaza cu feliute de gogosari sau castraveti murati si frunze de patrunjel formand flori sau alte modele
Salata de Boeuf_deliciu
Salata de Boeuf_deliciu
Catalina

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *