• Reteta clasica
  • Dificultate: mica

 Ingrediente:

  • un galbenus crud
  • un galbenus fiert
  • 1 lingurita mustar
  • sare
  • ulei
  • putin suc de lamaie

Preparare

  1. Pentru prepararea acestei maioneze folositi o lingura de lemn (nu folositi tel, mixer sau orice alta ustensila). Va asigur ca va iesi.
  2. Intr-un castron se amesteca galbenusul fiert, maruntit, galbenusul crud, mustarul si putina sare.
  3. Se adauga uleiul putin cate putin in timp ce amestecati in sensul acelor de ceasornic (este important sa amestecati in aceeasi directie). Daca puneti prea mult ulei dintr-o data aveti grija sa-l incorporati complet inainte de a continua sa adaugati ulei
  4. Se amesteca pana se obtine maioneza dorita (de obicei intra cam 400 ml de ulei…dar puteti sa va opriti cand considerati ca aveti cantitatea necesara de maioneza)
  5. Se adauga cateva picaturi de lamaie si se amesteca
  6. Se foloseste la salate
  7. Daca se taie, intr-un alt castron puneti un galbenus crud si putin mustar si amestecati incorporand maioneza taiata (putin cate putin)
  8. Daca doriti mai multa maioneza folositi 2 galbenusuri fierte si 2 crude (aproximativ 1 l ulei)
Summary
recipe image
Recipe Name
Maioneza de casa
Published On
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)