dec. 25, 2014
7414 Views
Comentariile sunt închise pentru Prajitura cu pere

Prajitura cu pere

Written by

Prajitura cu pere – Aceasta este o reteta de toamna tarzie. Mamaie o pregatea cand perele erau coapte si gustoase.

prajitura cu pere


Ingrediente Prajitura cu pereSANYO DIGITAL CAMERA

  • 150 g unt
  • 200 g zahar
  • 210 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 4 oua
  • 1 kg de pere
  • 2-3 linguri lichior de pere
  • frisca din smantana dulce

Preparare Prajitura cu pere

  1. Se preincalzeste cuptorul
  2. Se topeste untul la cuptorul cu microunde (1 minut) si se lasa la racit
  3. Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt si zaharul
  4. Se adauga untul  topit si racit si apoi ouale
  5. Se amesteca pana nu mai sunt cocoloase
  6. Perele se curata (se scoate cotorul si se taie cubulete)
  7. Se pun in aluat
  8. Ungem un castron de portelan cu putin ulei si presaram faina
  9. Turnam aluatul in castron si punem in cuptor
  10. Se coace aproximativ 45 de minute
  11. Se rumeneste la grill
  12. Se serveste insiropata cu lichior de pere sau cu frisca
prajitura cu pere

torturi deliciu

Gogosele cu lingura

Gogosi pufoase cu dulceata de porumbele

Catalinaian. 2, 20151 min read
Gogosi pufoase cu dulceata de porumbele, o gustare de seara, delicioasa. Porumbele sunt fructe de padure. Calciu, magneziu, zinc, fier, potasiu sunt minerale pe care le gasim in porumbele.
Prajitura cu crema de vanilie si zmeura

Prajitura cu crema de vanilie si zmeura

Catalinaian. 2, 20152 min read
Prajitura cu crema de vanilie – o prajitura delicioasa cu blat subtire, jeleu de merisoare, budinca de vanilie, putina bezea si ornata cu zmeura si fulgi de ciocolata.
placinta cu mere si pere

Placinta cu mere si pere – aluat cu branza

Catalinaian. 2, 20151 min read
Placinta cu mere si pere cu aluat de branza – Crema de branza ofera o aroma si o fragezime deosebita aluatului
Tort dobos deliciu de weekend

Tort Dobos

Catalinaian. 2, 20152 min read
Tort Dobos – un tort cu o crema delicioasa si fina cu multe oua si cacao, foi subtiri si caramel crocant. Un tort senzational, o reteta traditionala ungureasca.

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu