Placinta cu mere si pere cu aluat de branza – Crema de branza ofera o aroma si o fragezime deosebita aluatului
Ingrediente Placinta cu mere si pere
Blat
- 400 g faina
- 5 linguri zahar
- 100 g unt
- 125 g crema de branza fina
- 1 pliculet zahar vanilat
- apa minerala
Umplutura:
- 1 kg mere si pere
- 50g zahar
- putina scortisoara
- 1 plic zahar vanilat
Preparare Placinta cu mere si pere
- Se prepara aluat din faina, zahar, unt si crema de branza fina + 1 pliculet zahar vanilat.
- Se adauga apa minerala cat sa fie aluatul elastic.
- Aluatul se lasa la frigider intr-o folie de plastic 1 ora.
Umplutura: - Merele si perele se curata de coaja si se taie cubulete.
- Se calesc cu zahar, putina scortisoara si 1 plic zahar vanilat
- Aluatul se scoate de la frigider si se taie in doua.
- Se intinde o foaie care se aseaza in tava de placinta.
- Se pune umplutura iar deasupra se aseaza cealalta foaie, care se inteapa din loc in loc cu furculita.
- Se lasa la cuptor aproximativ 40 de min la foc mic spre mediu.
Placinte
Lahmachun
Lahmachun – reteta turceasca, lipie subtire presarata cu carne tocata si rumenita la cuptor. Un fel de pizza turceasca. Se mananca cu patrunjel si suc de lamaie.
Salata de Boeuf cu pui
Delicioasa salata Salata de Boeuf preparata cu carne de pui.
Somon cu legume la cuptor
Somon cu legume (ardei, mazare, fasole verde, porumb, morcov), la cuptor, cu cartofi fierti
Frittata la vas de lut
Frittata – o omleta delicioasa preparata la cuptor, in vas de lut
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · aluat cu branza · cakes · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · mancare sanatoasa · nutritie · placinta cu mere si pere · recenzii alimente · recipes · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Deserturi si Prajituri