Placinta cu mere si pere cu aluat de branza – Crema de branza ofera o aroma si o fragezime deosebita aluatului
Ingrediente Placinta cu mere si pere
Blat
- 400 g faina
- 5 linguri zahar
- 100 g unt
- 125 g crema de branza fina
- 1 pliculet zahar vanilat
- apa minerala
Umplutura:
- 1 kg mere si pere
- 50g zahar
- putina scortisoara
- 1 plic zahar vanilat
Preparare Placinta cu mere si pere
- Se prepara aluat din faina, zahar, unt si crema de branza fina + 1 pliculet zahar vanilat.
- Se adauga apa minerala cat sa fie aluatul elastic.
- Aluatul se lasa la frigider intr-o folie de plastic 1 ora.
Umplutura: - Merele si perele se curata de coaja si se taie cubulete.
- Se calesc cu zahar, putina scortisoara si 1 plic zahar vanilat
- Aluatul se scoate de la frigider si se taie in doua.
- Se intinde o foaie care se aseaza in tava de placinta.
- Se pune umplutura iar deasupra se aseaza cealalta foaie, care se inteapa din loc in loc cu furculita.
- Se lasa la cuptor aproximativ 40 de min la foc mic spre mediu.
Placinte
Salata de peste cu maioneza
Salata de peste cu maioneza – este cremoasa si sanatoasa
Untisor
Untisorul – Planta Pastelui (in anumite zone din tara se consuma in timpul Pastelui, ajutand organismul sa-si revina dupa perioada postului)
Croissant cu unt
Croissant cu unt – Croissantul, alaturi de un ceai sau o cafea, poate insemna acel inceput de zi fantastic.
Stevie
Stevie – Planta salbatica, creste in zona de deal. Se folosesc frunzele, tulpina, radacina. Sezon: primavara
Salata de morcov cu pui
Salata de morcov cu pui – o salata sanatoasa si delicioasa
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · aluat cu branza · cakes · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · mancare sanatoasa · nutritie · placinta cu mere si pere · recenzii alimente · recipes · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Deserturi si Prajituri