apr. 4, 2015
1356 Views
Comentariile sunt închise pentru Croissant cu unt

Croissant cu unt

Written by

Croissant cu unt – Croissantul, alaturi de un ceai sau o cafea, poate insemna acel inceput de zi fantastic.

Ingrediente:

  • 150 g unt
  • 20 g drojdie
  • 225 ml lapte
  • 3 linguri unt topit
  • o lingurita sare
  • 4 linguri zahar
  • 1-2 pliculete zahar vanilat
  • 400 g faina
  • ou pentru uns

Preparare:

  1. Se faramiteaza drojdia usor cu degetele si se amesteca cu laptele rece
  2. Se cerne faina intre timp, se face o gaura la mijloc si se pun sarea, maiaua, untul topit, zaharul si vanilia. Se incorporeaza ingredientele.
  3. Se obtine un aluat moale si foarte elastic in acelasi timp, care se lasa in frigider 25 de minute
  4. Se taie untul bucati si se lasa la temperatura camerei.
  5. Se scoate aluatul si se intinde cu facaletul
  6. Se lasa marginile libere, iar la mijloc se intinde untul.
  7. Se impa­cheteaza si se mai lasa la rece.
  8. Se scoate, se intinde intr-o foaie de un cm, care se taie si se ruleaza in forma de croissant.
  9. Se ung cu ou si se coc pana se rumenesc
Article Categories:
Aperitive / Mic Dejun

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu