Croissant cu unt – Croissantul, alaturi de un ceai sau o cafea, poate insemna acel inceput de zi fantastic.
Ingrediente:
- 150 g unt
- 20 g drojdie
- 225 ml lapte
- 3 linguri unt topit
- o lingurita sare
- 4 linguri zahar
- 1-2 pliculete zahar vanilat
- 400 g faina
- ou pentru uns
Preparare:
- Se faramiteaza drojdia usor cu degetele si se amesteca cu laptele rece
- Se cerne faina intre timp, se face o gaura la mijloc si se pun sarea, maiaua, untul topit, zaharul si vanilia. Se incorporeaza ingredientele.
- Se obtine un aluat moale si foarte elastic in acelasi timp, care se lasa in frigider 25 de minute
- Se taie untul bucati si se lasa la temperatura camerei.
- Se scoate aluatul si se intinde cu facaletul
- Se lasa marginile libere, iar la mijloc se intinde untul.
- Se impacheteaza si se mai lasa la rece.
- Se scoate, se intinde intr-o foaie de un cm, care se taie si se ruleaza in forma de croissant.
- Se ung cu ou si se coc pana se rumenesc
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · croissant · Croissant cu unt · deliciu de weekend · dessert · diete · mancare sanatoasa · nutritie · recenzii alimente · recipes · reteta croissant · reteta croissant cu unt · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Aperitive / Mic Dejun