Placinta cu mere si pere cu aluat de branza – Crema de branza ofera o aroma si o fragezime deosebita aluatului
Ingrediente Placinta cu mere si pere
Blat
- 400 g faina
- 5 linguri zahar
- 100 g unt
- 125 g crema de branza fina
- 1 pliculet zahar vanilat
- apa minerala
Umplutura:
- 1 kg mere si pere
- 50g zahar
- putina scortisoara
- 1 plic zahar vanilat
Preparare Placinta cu mere si pere
- Se prepara aluat din faina, zahar, unt si crema de branza fina + 1 pliculet zahar vanilat.
- Se adauga apa minerala cat sa fie aluatul elastic.
- Aluatul se lasa la frigider intr-o folie de plastic 1 ora.
Umplutura: - Merele si perele se curata de coaja si se taie cubulete.
- Se calesc cu zahar, putina scortisoara si 1 plic zahar vanilat
- Aluatul se scoate de la frigider si se taie in doua.
- Se intinde o foaie care se aseaza in tava de placinta.
- Se pune umplutura iar deasupra se aseaza cealalta foaie, care se inteapa din loc in loc cu furculita.
- Se lasa la cuptor aproximativ 40 de min la foc mic spre mediu.
Placinte
Friptura frageda de porc afumat la cuptor (reteta lui Gordon Ramsay)
O friptura frageda de porc pregatita la cuptor, in oala de lut, dupa reteta lui Gordon Ramsay.
Prajitura Duo Chocolat
Prajitura Duo Chocolat cu o spuma fina de ciocolata cu lapte si cu spuma fina de ciocolata alba
Varza calita cu carnati si carne de porc
O reteta traditionala de varza calita cu carnati si carne porc preparata in tuci.
Clatite cu nuci si miere
Reteta perfecta de clatite pufoase umplute cu miere si nuci.
Minciunele pufoase
Reteta de minciunele sau gogosele pufoase este simpla si se prepara rapid.
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · aluat cu branza · cakes · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · mancare sanatoasa · nutritie · placinta cu mere si pere · recenzii alimente · recipes · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Deserturi si Prajituri