O friptura frageda de porc pregatita la cuptor, in oala de lut, dupa reteta lui Gordon Ramsay.
Necesar:
- O oala de lut cu capac sau o tava de friptura + folie de aluminiu
Ingrediente friptura frageda de porc
- 1 spata de porc (daca gasiti luati cu os)
- 4 cepe mari
- 6 catei de usturoi
- 3 linguri cu varf de boia afumata
- 2 lingurite de zahar brun
- sare
- piper
- frunzulite de cimbru
- ulei de masline
Preparare friptura frageda de porc
- Intr-un bol mediu zdrobim cei 6 catei de usturoi cu un praf de soare grunjoasa
- Se adauga boiaua afumata
- Se adauga zaharul brun, sarea, piperul
- Se adauga frunzulite de cimbru si uleiul de masline
- Trebuie sa fie ca o pasta
- Intr-o tava de copt sau vas de lut se aseaza ceapa taiata rondele si cateva ramurele de cimbru pentru mai multa savoare.
- Punem carnea de porc peste ceapa si apoi masam carnea cu pasta de boia
- Mai stropim cu putin ulei de masline pe deasupra
- Se pune capacul si se da la cuptor 5-6 ore la foc mic
- Friptura este foarte fragedasi gustoasa
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · blog culinar · blog retete · bucatarie · cakes · cele mai bune retete · delicios · deliciu · deliciu de weekend · deliciu in bucatarie · dessert · diete · friptura frageda · friptura la cuptor · friptura lui Gordon Ramsay · friptura porc · gateste · manacare · mancare sanatoasa · meniu zilnic · nutritie · preparate gustoase · recenzii alimente · recipes · reteta lui Gordon Ramsay · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete gustoase · retete mancare · retete rapide · retete romanesti · retete usoare · sanatate · tasty recipes · weekend delight