ian. 4, 2015
4800 Views
Comentariile sunt închise pentru Frittata la vas de lut

Frittata la vas de lut

Written by

Frittata – o omleta delicioasa preparata la cuptor, in vas de lut

Ingrediente Frittata la vas de lut

  • 6 oua
  • 1 ardei gras rosu sau capia sau galben (de care aveti)
  • 1 ceapa mica
  • 100 g boabe de porumb din conserva
  • 100 g mazare din conserva
  • 100 g cascaval
  • sare, piper
  • cateva fire de arpagic proaspat
  • ulei

Se mai pot adauga:

  • alte legume (morcov, fasole verde, fasole alba etc…toate fierte in prealabil sau din conserva)
  • sunca
  • cartofi prajiti (iese delicioasa)
  • Se poate folosi branza

Preparare Frittata la vas de lut

  1. Se preincalzeste cuptorul
  2. Se bat ouale cu sarea si piperul.
  3. Se pune o tigaie pe foc mic
  4. Se pun cateva picaturi de ulei
  5. Ceapa se caleste in tigaie
  6. Dupa ce s-a inmuiat putin ceapa se adauga ardeiul rosu tocat marunt. Se mai lasa putin la calit
  7. Se pun ouale apoi boabele de porumb si mazarea. Se lasa putin pana se rumeneste pe margini.
  8. In vasul de lut se pun cateva picaturi de ulei
  9. Se scoate ompleta din tigaie si se aseaza in olicica de lut.
  10. Se aseaza deasupra cascavalul, capacul apoi se pune in cuptor la foc mic
  11. Se lasa 10 minute la foc mic-mediu, se scoate capacul apoi se porneste grill-ul 2 minute

supe si ciorbe

Pasta de fasole cu tahini

Pasta de fasole cu tahini

Catalinaapr. 9, 20211 min read
O reteta aperitiv de pasta de fasole cu tahini (pasta de susan) si cu usturoi.
Clatite de cacao cu mascarpone

Clatite cu mascarpone (de cacao)

Catalinamart. 27, 20211 min read
Clatite cu mascarpone – clatite delicioase de cacao umplute cu crema fina de mascarpone
Frisca naturala

Frisca naturala

Catalinamart. 26, 20212 min read
Cum se bate frisca naturala? Frisca naturala este obtinuta din smantana proaspata grasa (35% grasime). Se face usor daca respectati cateva lucruri de baza.
Pasta de macrou afumat

Crema de macrou afumat

Catalinamart. 26, 20211 min read
Crema de macrou afumat – un aperitiv delicios sau o parte dintr-un mic dejun savuros
Sarmale cu mamaliga si ardei iute

Sarmale cu mamaliga si ardei iute

Catalinamart. 6, 20212 min read
Sarmale cu mamaliga – Reteta de sarmale este cea in foi de varza acra. Mamaliga pufoasa si cremoasa. O reteta traditionala romaneasca pentru masa de Craciun sau de Paste.
Article Categories:
Aperitive / Mic Dejun

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu