dec. 25, 2014
1411 Views

Dulceata de cirese roz

Written by

Dulceata de cirese roz – dulceata

Ingrediente Dulceata de cirese

  • 2 kg cirese roz
  • 1,5 kg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • sucul de la 1 lamaie mare
  • coaja razuita de la o lamaie
  • 300 ml apa
  • 1 lingura de amidon

Preparare Dulceata de cirese

  1. Se scot samburii de la cireseSANYO DIGITAL CAMERA
  2. Se pune zeama de lamaie peste cirese
  3. Intr-o oala incapatoare se pun 300 ml de apa si se pune oala pe foc mic
  4. Se adauga zaharul normal si cel vanilat
  5. Se amesteca pana se topeste zaharul
  6. Se adauga coaja de lamaie rasa
  7. Se lasa sa se ingroase putin siropul si apoi se adauga ciresele (eu pun cam 1 kg jumatate initial si restul de cirese le pun spre sfarsit)
  8. Se lasa pe foc aproximativ 20 de minuteSANYO DIGITAL CAMERA
  9. Se opreste focul, se acopera cu un tifon si se lasa sa se odihneasca peste noapte
  10. A doua zi se fierbe iar, se adauga amidonul si se mai lasa putin pana se ingroasa compozitia
  11. Se incearca  pe o farfurie (se pune putina compozitie si se asteapta sa se raceasca, daca devine gelatinoasa este ok). Inainte cu 15 minute de final eu adaug si restul de cirese.
  12. Se pune dulceata in borcanele sterilizate si uscate.
  13. Se pun capacele si se intorc borcanele invers aproximativ 20 de minute.
  14. Intr-o tava punem apa si asezam borcanele in pozitie normal
  15. Se pune tava in cuptor 15 minute sa se formeze vidul
  16. Se scot borcanele si se pun in prosoapeSANYO DIGITAL CAMERA
  17. Se acopera f bine si se lasa asa aproximativ 24 de ore
  18. Se pastreaza intr-un loc racoros si intunecat
Article Categories:
Deserturi si Prajituri
Catalina

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *