Dulceata de cirese roz – dulceata
Ingrediente Dulceata de cirese
- 2 kg cirese roz
- 1,5 kg zahar
- 1 plic zahar vanilat
- sucul de la 1 lamaie mare
- coaja razuita de la o lamaie
- 300 ml apa
- 1 lingura de amidon
Preparare Dulceata de cirese
- Se scot samburii de la cirese
- Se pune zeama de lamaie peste cirese
- Intr-o oala incapatoare se pun 300 ml de apa si se pune oala pe foc mic
- Se adauga zaharul normal si cel vanilat
- Se amesteca pana se topeste zaharul
- Se adauga coaja de lamaie rasa
- Se lasa sa se ingroase putin siropul si apoi se adauga ciresele (eu pun cam 1 kg jumatate initial si restul de cirese le pun spre sfarsit)
- Se lasa pe foc aproximativ 20 de minute
- Se opreste focul, se acopera cu un tifon si se lasa sa se odihneasca peste noapte
- A doua zi se fierbe iar, se adauga amidonul si se mai lasa putin pana se ingroasa compozitia
- Se incearca pe o farfurie (se pune putina compozitie si se asteapta sa se raceasca, daca devine gelatinoasa este ok). Inainte cu 15 minute de final eu adaug si restul de cirese.
- Se pune dulceata in borcanele sterilizate si uscate.
- Se pun capacele si se intorc borcanele invers aproximativ 20 de minute.
- Intr-o tava punem apa si asezam borcanele in pozitie normal
- Se pune tava in cuptor 15 minute sa se formeze vidul
- Se scot borcanele si se pun in prosoape
- Se acopera f bine si se lasa asa aproximativ 24 de ore
- Se pastreaza intr-un loc racoros si intunecat
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · cirese albe · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · dulceata de cirese · dulceata de fructe · mancare sanatoasa · nutritie · recenzii alimente · recipes · reteta dulceata · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Deserturi si Prajituri