mart. 3, 2017
5971 Views
Comentariile sunt închise pentru Cozonac pufos cu nuca si cacao – Reteta la masina de paine

Cozonac pufos cu nuca si cacao – Reteta la masina de paine

Written by

Aceasta reteta de cozonac pufos cu nuca si cacao se face la masina de paine folosind programul de framantare si crestere apoi se transfera cozonacii in tigaile de cozonaci si se coc in cuptor.

Ingrediente

  • 600 g faina (cernuta de cu seara)
  • 200 ml lapte caldut
  • 150 g zahar
  • 2 pliculete de drojdie uscata
  • 8 galbenusuri
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • 150 g unt topit

Umplutura cozonac

  • 150 g nuci macinate
  • 2 linguri cacao
  • 3ml esenta de rom
  • 2 albusuri de ou batute spuma
  • putin lapte

Pentru uns cozonacii:

  • 1 galbenus amestecat cu putin lapte
  • putin zahar brun

Preparare

  1. In masina de paine se pune faina
  2. Se adauga drojdia uscata din pliculete
  3. Se pune un praf de sare
  4. Sarea nu trebuie sa atinga drojdia
  5. Se face o gaura in mijloc si se adauga galbenusurile.
  6. Se porneste programul de coca. Atentie: Nu folositi programul care implica si coacere.
  7. Masina de paine incepe framantarea
  8. Zaharul se topeste in laptele putin incalzit (nu fierbinte). Se toarna putin cate putin peste amestecul de faina.
  9. Se adauga untul topit dar nu direct pe coca (puneti pe marginile recipientului).
  10. Se inchide capacul masinii de paine si se lasa sa se deruleze programul de framantare si crestere.
  11. In timp ce coca este in masina la framantat, se prepara umplutura:
  12. Albusul de ou se bate spuma cu ajutorul unui tel.
  13. In spuma de albus se adauga nucile faramitate si esenta de rom.
  14. Daca umplutura nu este suficient de moale se mai poate adauga putin lapte.
  15. Faceti cald in bucatarie (inchdeti toate geamurile si porniti cuptorul).
  16. Dupa ce se termina programul de la masina de paine scoateti coca si puneti-o pe blatul de framantat.
  17. Impartiti coca in 4 bucati.
  18. Intindeti cate o foaie dreptunghiulara si intindeti umplutura.
  19. Rulati foile in asa fel incat umplutura sa fie inauntru.
  20. Impletiti cate doua foi.
  21. Asezati in formele de cozonac.
  22. Asezati tavile pe dulap sau pe aragazul cald, invelite cu prosoape curate, unde cozonacii pot sa creasca.
  23. Dupa ce au crescut, puneti tavile in cuptor la foc mediu timp de 40 de minute sau pana se rumenesc.
  24. Dupa ce s-au copt ungeti cozonacii cu un galbenus amestecat cu lapte si presarati cu zahar brun.
  25. Mai lasati 10 minute sa se rumeneasca
  26. Scoateti cozonaci din cuptor apoi din tavi si lasati-i sa se raceasca.

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu