Pateuri cu gem – Foietajul este un aluat frantuzesc preparat intr-un mod special pentru a se forma foi care se desprind una de alta atunci cand cresc.
Ingrediente Pateuri cu gem
- 1 foaie aluat foietaj din comert (eu folosesc Morarita de la Carrefour)
- 1 borcan de 400 g dulceata de zmeura
- zahar pudra vanilat
Preparare Pateuri cu gem
- Aluatul se lasa sa se decongeleze incet
- Dupa ce s-a decongelat se aseaza pe blatul de lucru (presarat cu putina faina) si se despatureste incet
- Se taie o foaie cu o latime de 11 cm
- Pe pune gem pe jumatate de foaie
- Jumatatea libera se impatureste peste gem, ca un rulou
- Se taie cu un cutit uns cu ulei din 5 in 5 cm
- Se unge o tava cu foarte putin ulei peste care se aseaza hartie de copt umezita in prealabil
- Se aseaza pateurile cu distanta de 1 cm intre ele
- Se da tava la cuptor pana se rumenesc usor
- Dupa ce s-au facut se pot pudra cu zahar

Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · featured · mancare sanatoasa · nutritie · pateuri · pateuri cu gem · recenzii alimente · recipes · reteta foietaj · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete desert · retete dulciuri · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Deserturi si Prajituri