ian. 2, 2017
2680 Views
Comentariile sunt închise pentru Pateuri cu gem de zmeura

Pateuri cu gem de zmeura

Written by

Pateuri cu gem – Foietajul este un aluat frantuzesc preparat intr-un mod special pentru a se forma foi care se desprind una de alta atunci cand cresc.

Ingrediente Pateuri cu gem

  • 1 foaie aluat foietaj din comert (eu folosesc Morarita de la Carrefour)
  • 1 borcan de 400 g dulceata de zmeura
  • zahar pudra vanilat

Preparare Pateuri cu gem

  1. Aluatul se lasa sa se decongeleze incet
  2. Dupa ce s-a decongelat se aseaza pe blatul de lucru (presarat cu putina faina) si se despatureste incet
  3. Se taie o foaie cu o latime de 11 cm
  4. Pe pune gem pe jumatate de foaie
  5. Jumatatea libera se impatureste peste gem, ca un rulou
  6. Se taie cu un cutit uns cu ulei din 5 in 5 cm
  7. Se unge o tava cu foarte putin ulei peste care se aseaza hartie de copt umezita in prealabil
  8. Se aseaza pateurile cu distanta de 1 cm intre ele
  9. Se da tava la cuptor pana se rumenesc usor
  10. Dupa ce s-au facut se pot pudra cu zahar
Article Categories:
Deserturi si Prajituri

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu